Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Filtret är aktivt. Det finns inga artiklar i denna kategori.

9 tips på hur du hittar fler kunder till ditt företag

Dela artikeln
tisdag, 24 februari 2009 1

Som företagare är kunden A och O i verksamheten. Det är kunden som ger dig inkomsterna i företaget. Vad har du för taktik för att få fler kunder att handla av dig eller att anlita dig?

1. Hemsida med smart sökmotoroptimering

Din hemsida är en av de viktigaste marknadsföringsplatserna för dig. Genom smart design av hemsidan och rätt sökmotoroptimering kan du driva trafik till din hemsida, som sedan genereras till kunder.

2. Skaffa en blogg och skriv!

Starta en blogg och skriv om det som du hjälper människor med. Leta åt andra bloggar som skriver om samma saker som du och börja kommentera deras bloggar. Det kan göra att fler får upp ögonen för din blogg. Att ha en blogg kopplad till ens hemsida kan också skapa mer trafik till din hemsida.

3. Nätverka Online

Nätverkande är en annan framgångsstrategi för att få fler kunder. Att använda sig av de sociala mötesplatser som finns på internet till att skapa kontakter och bygga relationer är en fantastisk väg för att nå nya kunder på.

Du synliggör din kompetens och kunskap genom dessa forum. Exempel på sådana platser är: Facebook, Linked in samt andra branschspecifika internetforum. Googla på internet efter forum som finns inom din bransch.

4. Nätverka Offline

Att använda sitt befintliga nätverk till att hitta kunder är en annan smart lösning. Gå igenom ditt nätverk idag. Hitta igen gamla klasskompisar eller gamla jobbkollegor. Prata om vad du gör, så kan det leda till fler affärer. Du kan också använda branschnätverk till att synliggöra vad du gör och för vem. Nätverk som Lions och Rotary är också bra vägar till att synliggöra dig som företagare.

5. Börja föreläsa om det du arbetar med

Att föreläsa och prata om det du gör kan leda till att du får fler kunder. Leta upp föreningar, organisationer eller nätverk där du kan hålla en kort föreläsning eller anmäl dig till ett talarforum om du känner att du har ett bra koncept att presentera. Att börja föreläsa lokalt är en bra början. När du sen fått erfarenhet så kan du erbjuda dina föreläsningar till större företag och organisationer.

6. Skriv en bok om det du gör

Att skriva en bok är ett bra sätt att etablera dig som en expert inom ditt område och synliggöra din kompetens. Idag kan du skriva en bok, få den publicerad och tryckt via ett print-on-demand företag till en rimlig och låg kostnad. Du behöver inte trycka upp tusentals böcker i förväg, utan nu kan boken tryckas när någon beställer den.

7. Skriv artiklar om det du säljer

Skriv artiklar om det som du säljer i ditt företag och publicera dessa på artikelforum. När en artikel en gång blivit publicerad i ett artikelforum, så blir den sökbar för alla som vill veta mer om just det du gör. Chansen att någon söker en artikel om det du gör och hittar just din kan vara stor! Ju fler artiklar du skriver desto bättre blir det.

8. Skriv pressmeddelanden

Att skriva pressmeddelande och skicka till media lokalt, regionalt och nationellt kan vara bra väg att synliggöra din verksamhet. Att bli publicerad är mycket bra reklam och gör att fler hittar till dig och din verksamhet. Du behöver ta reda på vilken media du vill nå och sen skicka dina pressmeddelanden dit. Att publicera pressmeddelanden på olika pressrum på internet är också effektivt eftersom många journalister går igenom dessa pressrum för att hitta olika nyheter.

9. Skaffa kontakter som vill sälja dina produkter på deras hemsidor

Så kallade hänvisningsprogram eller affiliating går till så att du har en produkt som andra säljer åt dig via annonser/ banners eller textlänkar på sina hemsidor. Att arbeta på det viset gör dig mer synlig som företagare samtidigt som dina chanser ökar för att få sälja fler exemplar. För att detta ska lyckas krävs att du har en bra produkt och att du hittar flera som vill sälja åt dig. Att sälja via andras hemsidor betyder att vid varje affär får du dela med dig av en viss procent (%) till den som har marknadsfört varan inför sina hemsidesbesökare.

Kommentarer

Sommaren närmar sig

Hur lång semester planerar du att ta i sommar?
  • Röster: (0%)
  • Röster: (0%)
  • Röster: (0%)
  • Röster: (0%)
  • Röster: (0%)
  • Röster: (0%)
  • Röster: (0%)
  • Röster: (0%)
Antal röster:
Första rösten:
Sista rösten:

Välj kommun från listan