arbetsförmedlare till ungdomar

30
Har en fin idé som går ut på att man förmedlar arbeten till alla dagens ungdomar som vill jobba lite.

Man tar kontakt med en hel hög av företag i sin stad, startar ett samarbete med de och arbetsförmedlingen, sen när ungdomarna får jobb och t.ex får betalt 70kr/timme tar man 10kr av deras timlön som avgift under ca 2mån.

Bara grundtanken, det finns ju massa ungdomar som vill jobba på helger, men som inte riktigt vet var de (o hur) de ska leta.

Bra eller dålig idé?  om det är någon annan som gillar den kan jag tänka mig att genomföra den tillsammans med den personen. bara skriv din MSN så tar jag kontakt med dig 😃
106
Jag gillar nya affärsideer! Just den här, inte riktigt lika mycket.[br][br]Som jag läser den så är steg ett  kontakta företag, steg två är att det inträffar ett underverk, och steg tre är att ungdomarna får jobb hos dessa företagare. :)[br][br]Att ungdomar har svårt att få jobb har sina anledningar. Min uppfattning är att det är inte så att företagare runt om i landet hoppar jämfota av förtjusning över chansen att anställa unga helt oerfarna människor som behöver massor med handledning?[br][br]Men jag skulle verkligen gilla att bli överbevisad i det här fallet. [br][br]Jag tror dock på specialiserade arbetsförmedlingar av olika slag, som tex för mammor, IT-arbetare osv.
Mitt företag: [URL=http://intelligentmammals.se/]www.intelligentmammals.se[/URL]
Min bokföringsguide: [URL=http://bokforamoms.se/]www.bokforamoms.se[/URL]
Min roliga tvåspråkiga blogg: [URL=http://alltommig.nu/]www.alltommig.nu[/URL]
106
...eller för studenter, så ändrar du din ide en smula, så kan den fungera finfint:[br][br]http://www.springwise.com/life_hacks/matching_students_with_odd_job/[br]http://www.springwise.com/nonprofit_social_cause/helping_unskilled_workers_find/[br][br]Förresten, "samarbete med arbetsförmedlingen", det är en del i din ide du nog skall överge direkt, de jobbar inte så.[br][br]Jag tror nog jag tolkar ordet jobb (min tolkning är "olika former av anställningar") annorlunda än vad du gör och jag tolkar nog även ordet ungdomar (min tolkning är 13-16 år) men det inser jag nu är säkert fel. Sorry. När får man först jobba i Sverige förresten? 15? 16?)
Mitt företag: [URL=http://intelligentmammals.se/]www.intelligentmammals.se[/URL]
Min bokföringsguide: [URL=http://bokforamoms.se/]www.bokforamoms.se[/URL]
Min roliga tvåspråkiga blogg: [URL=http://alltommig.nu/]www.alltommig.nu[/URL]
30
15år är det, man får max jobba X timmar/vecka då, minns inte det exakta antalet. [br][br]Min tolkning av ungdomar är 15-18 åringar, det ska också innefatta studenter. Jag bor i Lund, en studentstad(!). [br][br]Jobben skulle vara mest av deltidsanställning. Alltså jobba på helger osv. för en extrainkomst. [br][br]Ändrad uppfattning om min idé? ^^[br][br]
2360
37
De driftiga unga som verkligen vill jobba skaffar sig nog något. Det kanske däremot är många unga som inte vet vad man skulle kunna göra,  så en sådan tjänst kanske skulle kunna fungera.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
30
Jo det stämmer som du säger att de driftiga springer runt och söker själva, då oftast hos resturanger, butiker m.m , alltså butiker som ligger i centrum. Och jobben räcker långt inte till alla. [br][br]Många dagens ungdomar vet inte riktigt hur man ska söka jobb, de kanske inte riktigt vill springa in i en butik och säga - Hej, har ni ett jobb ledigt? - :P [br][br]Sen har vi de företag som inte syns på ytan, de kan också vara i behov av billig arbetskraft (vad jag tycker :P) men ungdomar kommer ju inte till de direkt så ofta. [br][br]Bor i Lund, en studentstad (!)
2066
2
[quote author=Hans Desheng link=topic=4466.msg21395#msg21395 date=1225104273][br]de kanske inte riktigt vill springa in i en butik och säga - Hej, har ni ett jobb ledigt? - :P [br][/quote][br][br]Vadå "inte vill"? De kanske inte vill ha ett jobb heller.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
30
Menar att det inte är många som söker direkt i butikerna, utan på internet osv. [br][br]Eller förresten, vet inte hur många det är som gör de egentligen.
720
[quote author=Hans Desheng link=topic=4466.msg21387#msg21387 date=1225041894][br]Har en fin idé som går ut på att man förmedlar arbeten till alla dagens ungdomar som vill jobba lite.[br][br]Man tar kontakt med en hel hög av företag i sin stad, startar ett samarbete med de och arbetsförmedlingen, sen när ungdomarna får jobb och t.ex får betalt 70kr/timme tar man 10kr av deras timlön som avgift under ca 2mån.[br][br][/quote][br][br]Du får nog tänka till ett varv till.[br]Samarbeta med AF, du kan inte mena allvar med det, och i synnerhet arbetsförmedlingen i Lund. Vi går in i en lågkonjunktur nu, tror du inte AF har annat att göra än att försöka hitta helgjobb och skolungar. Och vad hade du tänkt att din roll i det hela skulle vara, koppla ihop AF med företag som vill anställa det är ju liksom det som är ett av deras uppdrag från början.[br]Punkt två är att det faktiskt är förbjudet att ta betalt av arbetssökande, så ska du tjäna några pengar så är det arbetsgivaren som ska betala till dig.[br]Vilken arbetsgivare tror du på allvar skulle betala en förmedlare för att hitta en 17-åring som ska diska på krogen lördag eftermiddag.[br]Billig arbetskraft säger du, på vilket sätt skulle dessa ungdomar vara billigare än andra. Dessutom tror jag du tänker fel här. Det är faktiskt egentligen ingen skillnad i lön på en 18-åring och en 35-åring såvida ingen av dem har arbetslivserfarenhet inom området. Själv skulle jag aldrig i livet ha råd att anställa någon för 80 kronor i timmen, en som inte kan prestera för högre lön än så har jag ingen användning för.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.