Klädföretag

2
Jag är intresserad av att starta en webbshop.

Har funderat lite och det ska vara kläder. Jag skulle gärna vilja skapa något eget men inte från grunden direkt utan mer själva designen med tryck, eller påsydda märken och dylikt ovanpå en bra grund.

Eftersom man inte har kapital i mängder verkar det rimligt att börja med underkläder, tshirts och måhända någon tröja i "kollektionen".

Jag skulle helst ha jeans och skor också men det känns smått hopplöst i liten skala med storlekar och annat bök.

Lager har jag plats till hemma i ett förråd. Det jag egentligen funderar över är vad man bör satsa på för leverantör. Jag har kikat på Alibaba men jag är osäker på kvaliteten hos dessa. Det sista man vill är att det krymper i tvätten eller något i den stilen. Dessutom kanske det blir krångligt att få dem att ändra något och få det som jag vill.

Någon som har tips på bra leverantörer för de här behoven eller vart man skulle kunna tänka sig att hitta något bra? Jag vill ändå ha en någorlunda vettig marginal, kan man få det från en svensk tillverkare? Vad har ni för erfarenheter?
45
[quote author=the blackjacker link=topic=4617.msg22286#msg22286 date=1227226283][br]Jag är intresserad av att starta en webbshop.[br][br]Har funderat lite och det ska vara kläder. Jag skulle gärna vilja skapa något eget men inte från grunden direkt utan mer själva designen med tryck, eller påsydda märken och dylikt ovanpå en bra grund.[br][br]Eftersom man inte har kapital i mängder verkar det rimligt att börja med underkläder, tshirts och måhända någon tröja i "kollektionen".[br][br]Jag skulle helst ha jeans och skor också men det känns smått hopplöst i liten skala med storlekar och annat bök. [br][br]Lager har jag plats till hemma i ett förråd. Det jag egentligen funderar över är vad man bör satsa på för leverantör. Jag har kikat på Alibaba men jag är osäker på kvaliteten hos dessa. Det sista man vill är att det krymper i tvätten eller något i den stilen. Dessutom kanske det blir krångligt att få dem att ändra något och få det som jag vill.[br][br]Någon som har tips på bra leverantörer för de här behoven eller vart man skulle kunna tänka sig att hitta något bra? Jag vill ändå ha en någorlunda vettig marginal, kan man få det från en svensk tillverkare? Vad har ni för erfarenheter?[br][/quote][br][br]Mitt råd till en sådan typ av verksamhet, tror jag att det bästa vore om du startar ett AB och använder aktiekapitalet att köpa in produkter för. På så sett kan du pressa leverantörens priser, du kan tex köpa flera olika byxor till ett bättre pris. [br][br]
www.c4media.se
Internet - E-handel - Design
2360
37
Du säger att du har ett förråd. Det får mig att tänka smått och isf tror jag knappast att någon fabrik investerar i dig. För övrigt är firma att föredra. Du kan sätta in hur mycket eller hur lite du vill och har helt annan koll på verksamheten än AB vilket medför högre kostnad.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
45
[quote author=lars arenander link=topic=4617.msg22318#msg22318 date=1227276059][br]Du säger att du har ett förråd. Det får mig att tänka smått och isf tror jag knappast att någon fabrik investerar i dig. För övrigt är firma att föredra. Du kan sätta in hur mycket eller hur lite du vill och har helt annan koll på verksamheten än AB vilket medför högre kostnad.[br][/quote][br][br]På vilket sätt skulle det medföra högre kostnader? [br]Ett AB är bra då han har pengar att investera med utan att löpa någon större personlig risk ifall det skulle gå "gå åt skogen"... Man vågar ju investera helt enkelt. [br][br]Jag är inte jätte "rik" på erfarenheter av bolag, så du får gärna förklara för mig.. ;D[br][br]
www.c4media.se
Internet - E-handel - Design
1165
C4: Det är inte så att man får mer pengar att investera bara för att man har ett AB. Aktiekapitalet skall ju komma någonstans ifrån, och att få större krediter är svårt om man inte går i personlig borgen för det hela.
45
[quote author=swetrot link=topic=4617.msg22322#msg22322 date=1227281853][br]C4: Det är inte så att man får mer pengar att investera bara för att man har ett AB. Aktiekapitalet skall ju komma någonstans ifrån, och att få större krediter är svårt om man inte går i personlig borgen för det hela.[br][/quote][br][br]Det var inte så jag menade.:P Jag menar om man sätter in 100tkr så kan man ju ändå använda dom pengarna och "pressa" priserna..  ;D
www.c4media.se
Internet - E-handel - Design
2
Tack för alla svar![br][br]Jag är fullt medveten om att det är fördelaktigt att ha ett aktiebolag. Dels eftersom du inte blir personligt betalningsansvarig för skulder om det går åt pipan. Jag är inte så dum så jag tänker ha en dålig soliditet i enskild firma. Dessutom är förmodligen lån näst intill omöjligt att få i de här tiderna så det behöver vi inte diskutera.[br][br]Ett AB är naturligtvis fördelaktigt på alla sätt och vis men jag vill starta någonstans och helst i en mindre skala och bygga därifrån. Ett AB kräver 100 000. Mer kapital kräver investerare och det är knappast aktuellt i mitt fall.[br][br]Jag vill kunna köpa mindre volymer och således minska risken. Investera runt 20 tusen i det hela och skiter det sig så skiter det sig, en sådan förlust kan jag ta. [br]
2360
37
Vi tycks leva i olika system, du i ett där man antingen blåser någon eller blir blåst och utgår från AB. Sådan är inte verkligheten och är den det bör man ta säkerhet upp till tänderna innan man gör affär.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.