Starta företag under finanskrisen? (fördelar/nackdelar)

52
Hejsan!

Som så många andra funderar jag på starta företag.

Men det jag undrar är;
Vilka fördelar och nackdelar finns det att starta företag i sverige idag under finanskrisen?

(förstår att det är väldigt olika beroende på bransch och andra faktorer som spelar in, men om man nu ska generalisera)

Tacksam för svar 🙂

MVH
Hansen
185
Ja, som du säger är det ju så beroende av olika faktorer - och framför allt i vilken omfattning du vill bedriva företaget från början. Det är ju sällan man tjänar bra pengar från allra första dagen - och ännu svårare blir det såklart i kristider. Jag har dock över huvud taget inte brytt mig om finanskrisen, utan fortskridit mina planer så som jag hade planerat dem innan krisen slog till. Företaget har jag visserligen sedan tidigare, men nu ska jag lansera en ny tjänst/hemsida. Så länge du inte har alltför stora utgifter som du inte kan betala för att finanskrisen på något sätt slår mot [i]dig[/i] tycker jag inte att det är några problem att starta. [br][br]Väldigt generell bild, men jag kan nog inte säga mer utan att veta vad det är för typ av företag.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
1165
Vi har diskuterat det i andra trådar, men vi kan väl dra en sammanfattning.[br][br]Det är normalt sett billigare att hyra lokaler, köpa maskiner och tjänster under en lågkonjunktur. Det finns en överkapacitet som många är beredda att fylla ut till nära nog självkostnadspris (för att de skall kunna övervintra).[br][br]Du får också en kostnadsmedvetenhet i ditt företag (förhoppningsvis) eftersom man kan starta upp i en takt man behärskar och jobba in rutinerna. Startar man upp ett företag när marknaden är som hetast är det lätt att man glömmer bort att ha koll på utgiftssidan.[br][br]Och när det sedan vänder har du en fungerande rörelse som är trimmad och klar att erövra världen med, eller vad som nu är målet. [br][br]Kravet är att man har kapital nog att överleva tills rörelsen bär sig, för det är svårt att låna upp pengar just nu.
185
Jättebra sammanfattning.  :bravo[br][br][quote author=swetrot link=topic=5380.msg25984#msg25984 date=1242899104][br]Vi har diskuterat det i andra trådar, men vi kan väl dra en sammanfattning.[br][br]Det är normalt sett billigare att hyra lokaler, köpa maskiner och tjänster under en lågkonjunktur. Det finns en överkapacitet som många är beredda att fylla ut till nära nog självkostnadspris (för att de skall kunna övervintra).[br][br]Du får också en kostnadsmedvetenhet i ditt företag (förhoppningsvis) eftersom man kan starta upp i en takt man behärskar och jobba in rutinerna. Startar man upp ett företag när marknaden är som hetast är det lätt att man glömmer bort att ha koll på utgiftssidan.[br][br]Och när det sedan vänder har du en fungerande rörelse som är trimmad och klar att erövra världen med, eller vad som nu är målet. [br][br]Kravet är att man har kapital nog att överleva tills rörelsen bär sig, för det är svårt att låna upp pengar just nu.[br][/quote]
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
27
Resurser är så mycket billigare i kristider. Utmaningen att starta företag är bara att efterfrågan är också något dämpat så bör man hålla kostnaderna i schack.[br][br]Lycka till!
Redovisningsbyrå i Stockholm http://www.contus-accounting.se
2360
37
Står man utanför det svenska skyddsnätet  kan det vara läge att registrea ett företag och även om du har enväldigt smal linje kan det vara idé att registrera det det du tycker om att göra. Det förenklar i framtiden. Prognos för framtiden är än mörkare än nu enligt källor jag har tillgång till. Det kan vara bra att ha det i bakhuvudet. Lägg inte alla äggen i en korg.  Vi har själva sett det så till vida att musikbiten minskat medan tolkningsverksamheten fullkomligt exploderat så vi investerar och utökar hela tiden.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.