Sälja knivar

216
6
Jag funderar på att sälja knivar via en webbshopp, gärna lite dyrare knivar 3000+. Tror ni det är svårt att lyckas? Tips?
151
Ingenting är omöjligt. Dyrare knivar är faktiskt ganska svårt att få tag på, anser jag. Kanske skulle du också erbjuda någon form av mängdrabatt för ex. resturanger? Om du bestämmer dig för att dra igång kan vi hjälpa dig med själva webbshopen och allt däromkring.[br][br]MVH[br]Richard [br]RA Konsult Inwest
MVH Richard Andréasson
216
6
Men vad tror ni? Är det en bra eller mindre bra ide det här med knivar?
151
[quote author=swesale link=topic=6651.msg31370#msg31370 date=1266749104][br]Men vad tror ni? Är det en bra eller mindre bra ide det här med knivar? [br][/quote][br][br]Som jag sade så tror jag det är en ganska bra idé.
MVH Richard Andréasson
632
3
Du behöver nog få ett par större kunder, som är återkommande samt lyckas med att göra det till ett populärt ställe att handla på. Det är väl inte omöjligt, men känns osm om det behövs en hel del arbete för att du ska kunna leva på det.
151
[quote author=krjh link=topic=6651.msg31377#msg31377 date=1266766739][br]Du behöver nog få ett par större kunder, som är återkommande samt lyckas med att göra det till ett populärt ställe att handla på. Det är väl inte omöjligt, men känns osm om det behövs en hel del arbete för att du ska kunna leva på det.[br][/quote][br][br]Nämn gärna för mig en affärsidé som inte behöver arbetas in med noll lön det första halvåret?
MVH Richard Andréasson
632
3
[quote author=RAWEB link=topic=6651.msg31379#msg31379 date=1266767539][br]Nämn gärna för mig en affärsidé som inte behöver arbetas in med noll lön det första halvåret?[br][/quote][br][br]Det finns det utan tvekan många exempel på. Givetvis behövs det alltid hårt arbete, men det behöver absolut inte betyda att man inte kan ta någon lön från början.[br][br]Det jag däremot vill hjälpa trådskapararen att förstå är att knivar är något väldigt specifikt, och därför tror jag att han kommer behöva många kunder för att kunna tjäna några pengar på det. Sen är inte jag insatt i den branschen så jag vet inte vilka marginaler man kan förvänta sig. Det gäller att göra något speciellt av det.
216
6
Tanken är att eventuellt bredda sortimentet med andra produkter längre fram men jag har tänkt börja med knivar. Jag har tänkt sälja lite dyrare produkter där man gör en hyfsad vinst per produkt så man slipper sälja så stora volymer, skicka en massa varor och kolla en massa småbetalningar.
632
3
Okej, hur ser din situation ut nu, behöver du leva p´å den här idén?[br][br]Annars är det väl bara att prova, försök hitta en leverantör som kan leverera snabbt, så slipper du i princip att ha ett laget i början. Då kan du arbeta upp dig och se vart det leder helt enkelt.
216
6
Tror ni det är en bra ide att börja smalt och eventuellt bredda sig senare? Ska man om man breddar sig ändå hålla sig inom ett visst område eller kan man sälja allt i samma webbshopp?
632
3
Generellt tror jag det är bäst att vara "Bäst på knivar" än att sälja allt möjligt.
151
Jag tycker du skall hålla dig till knivar och eventuella tillbehör (knivslip, knivställ, eventuellt några närliggande köksprodukter). Håll dig till högre kvalitet och försök kränga en del till "proffs" såsom krogar med mera, det ger bra PR. Erbjud gärna dessa rabatt, det kostar dig mindre än att annonsera.
MVH Richard Andréasson
216
6
Varför kan man inte sälja alla typer av produkter i en butik eller t ex fritidsprodukter där knivar kan ingå?
2066
2
Klart att man kan, men det är svårt att behålla fokus.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
216
6
Jag har funderat på att inrikta mig mot en viss knivtyp och tänkte då mest på köksknivar alternativt att jag säljer svensktillverkade eller nordiska knivar av alla typer. Vilket tror ni är bäst eller är båda dåliga ideer?
2360
37
En bra kniv är värd sitt pris det är bara frågan hur man ska få veta det objektivt. När jag först såg rubriken tänkte jag på hur många knivar vi beslagtagit enl. knivlagen i domstolen, så sådana knivar ger dåligt rykte om du tänkt dig det.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2066
2
Beställde nyligen några knivar från Hattori i Japan, ska bli intressant att testa något annat :)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.