Driva eventföretag inom musik & upplevelse. Hjälp tack! =)

fredrikohlson
Jag har länge vridit och vänt mig i tankarna kring att skapa det "perfekta event'et". Ett event inom musik och upplevelsebranschen, i folkmun även kallat disco. Jag har gjort en uppsjö med mindmaps och gjort av med flera kilo papper med nedkluddade tankar och idéer. Jag har även varit i kontakt ett par gånger med en helt underbar person på Etablera (företagsrådgivare i Gästrikland), en person som sitter inne med så sjukt mycket driv och erfarenher. Men trots våra möten och mina desperata försök att få något grepp om branschen och om det över huvudtaget finns en publik så har jag inte lyckats komma igång.

Jag ser massvis med liknande ungdomsdiscon glida förbi titt som tätt här i stan. Alltid samma discon med samma tema, och oftast i samma lokal. Det ständiga temat är, house och hiphop musik, laser och skum som lockbete, och likefan verkar det alltid komma en massa folk till dessa evenemang, trots denna stads rätt låga invånarantal (ca. 94.000)

Att driva en verksamhet som denna är vad jag förstått väldigt svårt, eller rättare sagt hårt och inte så lönsamt så länge man inte kör svart verksamhet, alltså att ge fan i att skatta på intäkterna och personalkostnader mm. Det är inte vad jag vill göra, jag vill driva en så vit verksamhet så det nästan är bländande, men är det möjligt?

Finns det någon där ute som jobbar inom branschen eller har vetskap om den?
Dela gärna med dig av dina erfarenheter till mig, det skulle jag verkligen uppskatta!

Jag kommer att presentera min idé vid ett senare tillfälle, när jag fått ner allt på papper, IGEN....


Ha en bra dag  🙂
// Fredrik
2066
2
Kolla Sensation White (http://www.sensation.com/), där har du ganska trevliga arrangemang...[br][br]Förstår inte vad du egentligen frågar.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
fredrikohlson
Jag måste erkänna att jag är rätt otydlig när jag skriver.[br]Men jag har så många frågor inom mig så när jag väl ska[br]försöka formulera en fråga i skriftlig form så skriver jag nå[br]så förbannar mycket mer än nödvändigt, hihi! Jag ska[br]försöka förklara mig kort här nedan..[br][br]Har jag rätt i att många "företag" i denna bransch jobbar mycket svart?[br]Hur gör jag en statistisk undersökning, för att ta reda på om det finns publik?[br]I Vilken ände bör jag börja?[br][br]Jag har tänkt att, iaf i framtiden, samarbeta med något större event företag.[br]Min tanke och mitt mål är då Q-Dance. Men tro inte att jag är insnöad på[br]den hårdare dansmusiken bara för att jag har som mål att nå ett samarbete[br]med Q-Dance, jag kommer att vara bred inom branschen.[br][br] :) :)
149
Jag jobbar i branchen, men jag kör allt mitt vitt. Tycker inte det är värt risken att ta något svart, nu behöver jag inte vara orolig för kontroll eller något annat tjafs. Men jag tror nog att det är mycket svart i branchen i övrigt.
fredrikohlson
David, du skulle inte vilja snacka lite om din verksamhet, hur du kom igång osv.?  :)
149
Jag började min verksamhet i Ung Företagsamhet och hade då danskurser i huvudsak och även lite ljud och ljus. Efter det året startade jag min enskilda firma med samma inriktning, de senaste åren har jag inte haft några danskurser utan i huvudsak inriktat mig på ljud, ljus, event och DJ.[br][br]Jag kan rekommendera att du kollar in forumet ljudoljus.net för just ljud och ljus biten, där finns väldigt mycket professionellt folk från hela Sverige som kan svara på dina frågor. Du får givetvis fråga mig också om det är nått mer du vill veta ;)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.