Svensk butik . .. . i Japan?

36
Jag har just nu en webbshop i Sverige där jag säljer saker som är relaterade till den japanska subkulturen (anime, manga, cosplay, lolita, visual-kei m.m...)

Men nu har jag pojkvän som bor i Japan (alltså som är japansk). Vi planerar att förlova oss och sedan bosätta oss antingen i Sverige eller Japan . . .

Ska jag bo i Japan så har jag ingen chans att få nått "större" jobb..
Utan det får bli på café eller restaurang o butiksbiträde . . .

Men så kom jag på att jag kanske skulle kunna starta en butik där!
Som hade typiskt svenska saker, i Japan är de faktiskt väldigt intresserade av Sverige. Har frågat min pojkvän vad han tror, o han sa att det var en riktigt toppen bra idé.

Butiken skulle då innehålla (förutom svenska saker som osthyvel, knäckebröd, trätofflor o allt det där) , saker med svensk design, alltså i stort sätt vad som helst som är ett varumärke, grundat i Sverige.

Vad tror ni? Skulle bli jätteglad för feedback!
Både positivt och negativt!
2066
2
Som affärsidé tror jag det kan gå jättebra, de japaner jag träffat som turister verkar intresserade... hur det är i övriga samhället vet jag inte. Har för mig att Japan har ganska hårda krav på att få bo/jobba i landet, kolla upp det med ambassaden lämpligen.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
36
Tack så mycket  :D[br] Ja jag har också fått den indikationen![br] Och i stort sätt alla japaner jag känner är mycket intresserade av Sverige, och svenska designmärken är något som många där drömmer om att få ha.[br][br]Det stämmer att det är mycket krav innan man ens får komma in i landet.[br] Men genom giftemål så går saker och ting mycket lättare  :)[br]T.ex. kan ju min pojkvän stå som ägare till företaget och jag som anställd..[br] Sen vem som egentligen sköter vad spelar ju inte så stor roll så länge det går rätt till  :D
119
Jag tror absolut att det skulle fungera! Ta ordentligt betalt bara! :)[br][br](Jag är mycket intresserad av Japan, och jag driver siten japanfakta.se.)[br][br]/Peter[br]
peterkorkala.se - godis24.se, japanfakta.se, faktabank.se. Håller på att starta upp e-handel på godis24.se
36
[br]Haha, jadå  ;) Det får ju bli lite "lyx" stämpel på varorna helt enkelt  :D[br][br]Väldigt fin sida du har, har faktiskt inte sett den innan! Kommer kolla runt där mycket nu  ;D
1324
2
Se bara till att du inte ligger för nära närmaste IKEA varuhus. För dom säljer ju en del av dessa varor. [br][br]Hans
36
Många som är intresserade av Japan här :)[br][br][quote author=littleluchinda link=topic=7431.msg34245#msg34245 date=1280584654][br]Jag har just nu en webbshop i Sverige där jag säljer saker som är relaterade till den japanska subkulturen (anime, manga, cosplay, lolita, visual-kei m.m...)[br][/quote][br][br]Vad är det för webshop du driver idag?[br]Har också funderat på liknande men alltid funderat på om det går runt. Alltså om det är värt besväret i Sverige?[br][br]Angående din idé i Japan så låter det inte helt omöjligt men jag vet alldelles för lite för att våga uttala om det är en bra idé eller ej.[br]Dock så tror jag mkt på att man kan göra allt man bestämmer sig för :)
36
Svar till Hans: Precis, vet inte hur det är i Japan, men gissar att sådana stora varuhus ligger mer i utkanten av städerna..  :)[br][br][br]eSvar till eliasn: www.tomodachi.se , är min webbshop.  :D[br] Det går runt, men de flesta säger till mig att det inte är värt allt besvär faktiskt..[br] Som jobb ingår även att hålla sig uppdaterad med de senaste anime, och traggla sig igenom 200 episoder á 20 minuter på såna anime man inte ens tycker om..  :blink Bara för att veta vilka varor som vore populära.[br]Det är en riktig livsstil helt enkelt. [br][br]Tack så mycket för de orden, jag tror som dig!  :D[br][br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.