Företagsnamn

2
Hej!

Heter Charlotte och jobbar just nu med Affärsidé och Affärsplan för att förhoppningsvis inom kort starta upp eget som bröllops-, fest- och eventkoordinator.

Funderar på namn och domännamn på företaget.

Vad gäller domännamn, hur ser man allmänt på bindestreck, punkt osv i domännamnet/webbadressen? Är det bara att krångla till det, eller förenklar man genom att dela upp namnet? Det ska ju vara enkelt för folk att hitta/komma ihåg!

Ser fram emot kommentarer. Har pratat med familj och vänner men inte fått så mycket hjälp med detta hittills.

Tack på förhand! 🙂

//Charlotte
12
Försök att inte ta med bindestreck i domänen om det går. Använd helst ett namn som är fiktivt där du kan bygga upp ett varumärke. Eftersom att ditt företag inte främst ska vara verksamt inom internet så försök hitta på ett namn som är just lätt att komma ihåg. Hade du enbart satsat på ett internet företag så kan det vara viktigt att få med viktiga sökord i domännamnet. I ditt fall nu skulle jag säga att du ka ha underssidor med dina sökord typ: http://doman.se/brollop http://doman.se/event För att ge någraexempel, lycka till
2
Tack erikaand för din input! Det hjälper verkligen med nya ögon och andra funderingar! :)
12
Ingen fara, hoppas att du lyckas bra med ditt företag :) Många tycker att det är en djungel det här med internet, domäner, webbhotell etc.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.