Stort utbud, litet lager, omöjligt!

3
4
Hej. Jag är på väg att starta eget fysisk butik samt webshop. Just nu är jag i stadiet då jag håller på att skriva en budget. Så jag kontaktar grossister och varumärken för att få reda på hur mycket jag måste köpa, fraktkostnader m.m.

Jag vill ha ett stort utbud, med flera varumärken men med ett litet lager, näst intill obefintligt lager från början för att se vad som säljer och inte. Men då tar det stopp! I princip alla varumärken kräver att man måste ha en order på allt från 12000-30000 vilket gör det omöjligt för mig om jag, som jag skrev, ska ha ett stort utbud med litet lager.

Men jag har stött på större hemsidor som har i princip alla märken jag söker plus att dom erbjuder hela deras sortiment till deras inköpspriser. Visst är det då bättre för mig att satsa på dom, även om jag förstår att de inköpspriser de erbjuder mig är högre än om jag skulle gå direkt till varumärket.

Ni som vet, vad är bäst? Att få hela sortimentet från en och samma källa, men för högre inköpspriser?

Eller gå direkt till varumärket, med stora ordrar men billigare inköpspriser?
367
46
Problemet är nog att du vill köra både butikshandel och e-handel.?. Brukar vara svårt att prioritera.. För din bransch krävs snabb omsättning av varor eftersom bidraget/marginalen inte lär bli blir särdeles stor per transaktion. Har du någon aning om hur stor en genomsnittsorder är i en butik när det gäller hobbyvaror? Det finns de som har en mycket framgångsrik e-handel och omsätter multimiljoner kronor utan att ha en pryl i lager. Bygghema Ab har inget lager. De låter leverantörerna skicka ut varorna. [b]d.v.s. affiliate marketing kan vara en väg att gå[/b]. Men affiliate är mycket svårare och arbetsammare än vad som vanligtvis skrivs om fenomenet. Det mesta som erbjuds på nätet är rena skräpet;d.v.s.alla erbjudanden om "snabba cash" inte bara låter för bra för att vara sant- det är för bra för att vara sant. Dessutom behöver du visa vad du går för innan du kommer att få en bra affiliatepartner. D.v.s. visa att du kan sälja bra och tjäna pengar.
Redaktuellt
21
2
Hej "Phasion"... Spontant skulle jag rekommendera att du läser lite om begreppet Just In Time ("JIT").
Kevin Kane

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.