Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Starta ett AB för köp av ett företag?

Starta ett AB för köp av ett företag? 03 mar 2014 16:20 #49187

Hej!

Jag går i tankarna att köpa ett befintligt företag och eftersom det lär kosta en slant så funderar jag om man inte skulle starta ett holdingbolag(i eller utanför Sverige).

Tanken är att jag inte vill ha ett såpas stort lån i mitt eget namn och tänkte därför att ett holding-AB skulle kunna ta lånet.

Är detta en genomförbar ide?

Kan jag förövrigt ha en styrelse/chefspost i båda företagen (förutsatt att båda är privata aktiebolag)?

MVH
Mattias
Följande medlemmar tackade för detta inlägg: Patrik Gulldén, Nils_Andersson

Re: Starta ett AB för köp av ett företag? 03 mar 2014 19:40 #49188

Tyvärr lär det väl spricka på att holdingbolaget inte kommer att få lån utan att du går i personlig borgen. I synnerhet om det är 2 veckor gammalt eller ett Ltd-bolag.

Och då sitter du ju där ändå..

På fråga två är svaret ja..

Starta ett AB för köp av ett företag? 27 jun 2016 18:48 #53453

Att sätta igån en ny verksamhet är inte lätt. Det handlar om att börja på ett område som inte än är så populärt bland företagare. Mitt företag samarbetar med polacker från Gdansk. Företaget heter Venska. En veldigt trovärdig leverantör. Men vi har i alla fall lagt ganska mycket pengar i början. Byggnaden, reparationen, nya anställda, osv. Om man inte har så mycket pengar så är det bättre att avvakta med att starta eget.

Starta ett AB för köp av ett företag? 05 sep 2016 14:19 #53639

Det finns inte någon idé som skulle passa exakt alla. Min kompis säljer fönster och garageportar som han beställer hos Venska i Polen. En annan brukar åka till Warszawa för att handla gamla mynt på loppis. En bra idé, bra affärspartners och billiga priser + bra kvalitet är det viktigaste.

Starta ett AB för köp av ett företag? 14 okt 2016 13:19 #53811

Jag tycker inte att fönster tillverkade i Sverige är av bra kvalite. Vi har importerat fönster mer än en gång och de bästa är tillverkade i Polen. En mycket bra kvalitet i relation till priset. Vi började samarbeta med Venska från Gdansk år 2015. De kännetecknas både av att de talar mycket bra svenska och att de levererar i tid. Bra kvalitet på Drutex fönster utklassar fönster från andra länder.

Välj kommun från listan