Marknadsplan?

507
1
Vad anser Ni är de viktigaste delarna i en marknadsplan?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
507
1
Ingen som har några tankar?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
72
1
Det i särklass viktigaste är att man vet hur marknaden för just den varan ser ut.
507
1
[quote="Flotec"]Det i särklass viktigaste är att man vet hur marknaden för just den varan ser ut.[/quote] [br] [br]Men om vill veta hur marknaden ser ut för en vara så ska man ju göra en marknadsundersökning. Som liten företagare med liten kassa är det kanske inte alltid så enkelt. Finns det några andra tillvägagångssätt?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
232
[quote="danne"][quote="Flotec"]Det i särklass viktigaste är att man vet hur marknaden för just den varan ser ut.[/quote] [br] [br]Men om vill veta hur marknaden ser ut för en vara så ska man ju göra en marknadsundersökning. Som liten företagare med liten kassa är det kanske inte alltid så enkelt. Finns det några andra tillvägagångssätt?[/quote] [br] [br]Liten kassa liten marknadsundersökning... [br] [br]Det finns massor med inforamtion att hämta på nätet (google). Sök efter ämnet kring det du vill sälja så får du fram en hel del info som bara kostar i tid..
M-Daniel Johansson
15
Gör en enkel lista där du i ena spalten skriver vad [i]du[/i] är bra på. [br]Skriv i andra spalten vilka [i]andra[/i] som är bra på samma sak. [br] [br]Du gör samma sak med dina [i]svagheter[/i] gentemot tänkbara konkurrenter. [br] [br]Du kan därefter skriva upp + eller minus för dig resp konkurrenterna när det gäller din produkt (tjänst eller fysisk vara). [br] [br]Du kan, om allt är välgjort, få fram vad du bör trycka på, dvs vad skiljer dig från mängden när det gäller det du är bra på. Var inte rädd för att ge dig själv minustecken emellanåt. Du kommer även att finna +sidor... [br]Våga erkänna vad andra kan göra lika bra eller bättre. Är de redan etablerade måste du upplevas otroligt bra för att ta deras marknadsandelar. [br]Hoppas det inte var för mycket text - Lycka till!!! :idea:
15
[quote="danne"]Vad anser Ni är de viktigaste delarna i en marknadsplan?[/quote] [br]I denna plan ska du beskriva hur du ska marknadsföra ditt företag och på vilket sätt. Vecka för vecka eller annan tidsindelning. [br]De olika delarna bör dessutom komplettera varandra, t.ex. tvreklam kan följas upp med dagspressannons en eller två dagar senare: "Såg ni..."... [br]Görs enklast i Excel. [br] [br]Tag med i beräkningen att tänkbara kunder är i tjänst under denna tid. Och naturligtvis: nyttja det media som målgruppen tar del av. Dagspress till industriföretag är mindre bra jmf t.ex. Dagens Industri eller branschtidskrifter. Glöm inte direktadresserade utskick. Då behöver du inte elda för kråkorna...Tänk också på att säsongen ska vara rätt.
24
Som Stefan sa innan finns det en bra mall för en marknadsplan i powerpoint, ta en titt där på vilka delar som ska ingå. [br] [br]Förväxla inte en marknadsplan med en affärsplan för en marknadsplan är bara en del, om än en stor del, av affärsplanen. Börja med att undersöka marknaden inkl. kunder, direkta och indirekta konkurrenter och slutligen resten av omvärlden. Kom ihåg att försöka blick framåt när du se på marknaden och hur den utväxlas, kanske kan du lägga dig före konkurrenterna från början. [br]Det svåra i detta lägget är att veta vilken information du ska samla in. Det absolut vanligaste misstaget som "amatörer" gör är att samla in onödig information som de inte kan använda, detta är rent slöseri med tid och kommer att göra resten av arbetet svårare/tyngre. [br] [br]När du har all relevant information så börja planera din marknadsföring. Till detta räknas inte bara reklam utan även kundvård och uppföljning av det faktiska resultatet av marknadsföringen. [br] [br]Lycka till.
arknadsföring handlar inte om att sälja, det handlar om att få kunderna att vilja köpa.
www.nemarknadsforing.se
4
Hur hittar man dom mallarna i PowerPoint?
1616
4
Normalt sett ligger den här:[br]C:\Program\Microsoft Office\Templates\1053\Marketing Plan.pot[br][br]Om du söker på  din dator med det vanliga sökverktyget kan du ange [br]*.pot [br]i sökrutan då kommer den hitta alla Powerpoint templates (mallar) inklusive Marketing Plan.pot[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
2360
37
Intressant med olika förslag till marknadsplan.  När boken kommer ska jag använda min egen strategi.  Ska bli intressant och se om det fungerar. Jag tror det blir mycket lättare idag med samma som jag gjorde för redan 40 år sedan med viss modifiering.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
822
48
Två nya artiklar om ämnet - [url=http://www.foretagande.se/Att-gora-en-marknadsplan.html]Hur du skriver en marknadsplan[/url] och [url=http://www.foretagande.se/Checklista-for-framgangsrik-marknadsforing.html]Checklista för framgångsrik marknadsföring[/url].

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.