Lurad av Posten

2
Vi har precis blivit ruskigt lurade av Posten och vill varna andra företagare för att gå på samma miss och förlora massor med pengar. :evil:



Det hela började i höstas när man på posten.se På Posten.se hade en kampanj där man som småföretagare erbjöds att skicka brev och paket billigare. Vi nappade och en säljare ordnade ett avtal med 10% rabatt på paket. När fakturorna kom så förutsatte vi att det var rätt och tänkte inte mera på det, utan det var av en ren händelse som jag reagerade på den senaste fakturan då ett paket på 7 kg var billigare i frakt än ett 2kg paket.



Efter kontakt med Postens kundtjänst så fick jag veta att alla paket "volymtaxeras", vilket innebär att man tar storleken på paketet gånger 280kg/m3. Därför så tog man betalt 10kg för ett 2kg paket. En genomgång av fakturorna visade att jag istället för 10% rabatt fått betala 30% MER! Säljaren hade ju definitivt inte informerat om detta och det står heller inget i avtalet, utan där bifogas en prislista baserad på kg-pris. Jag fick leta en del på nätet innan jag hittade särskilda villkor för postpaket och först där stod det om "volymtaxering". Efter ytterligare kontakt med kundtjänst där jag undrade varför det var sån skillnad mellan privatkund och företagskund fick jag till svar att det gällde samma regler för båda och att alla paket volymtaxeras. En kontroll hos vårt postombud visade att dom aldrig hört talas om sådana dumheter! Varför ha prislistor om det så sällan är det priset som man betalar?



All förtjänst på de paket vi skickat är nu borta och vi lär aldrig få tillbaka det heller, men man undrar hur mycket pengar stora företag blir lurade på? Som privatkund skulle vi ha betalat 4.000 kr för paketen men fick nu istället betala drygt 5.200 kr. Så akta er NOGA för att bli kreditkunder hos Posten!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.