Hjälp med frågor från skv

10
Hejsan 🙂
jag har ansökt om att starta en enskild firma och fick idag ett brev ifrån skatteverket
Det ett par frågor som jag skulle besvara, dock vet jag inte redigt vilka svar jag ska skriva och vågar inte gissa mig till det heller så kanske någon här kan hjälpa mig.

första är så att jag angav en netto-omsättning på 5000kr när jag ansökte, vilket jag helt enkelt gissade mig till.
Jag har ju planer på en mycket större omsättning. . men vem vet hur det går? så jag skrev endast 5000 där.

Iaf så nämner dom att jag kanske inte kommer bedriva yrkesmässig verksamhet vilket jag kommer göra.
Så räcker det med att jag skriver tex att jag kommer få en högre omsättning men helt enkelt inte ville gissa mig till det?

Nästa fråga är.
"Hur kommer dina privata levnadskostnader att bestridas?"

Jo jag fattar helt enkelt inte frågan så en förklaring kanske hade varit bra 🙂

och sista frågan
Dom frågar efter en Ekonomisk kalkyl över planerad verksamhet.
Det är alltså en Budget, likviditetsbudget eller vad menar dom?

Tacksam för alla svar
Mvh Jimmie
43
När vi startade så skrev vi att vi beräknade 0kr i intäkt, och fick inga problem med det.[br]Iofs var det ett handelsbolag...
1165
Om man räknar med 5000kr i intäkt så kan det tänkas vara hobbyverksamhet och inte affärsverksamhet.[br][br]Med bestridas undrar de hur du kommer överleva, vad du har för inkomst. Helt uppenbart räcker inte 5000kr/år i omsättning till det.[br][br]De brukar nöja sig med en budget av enklaste modell.
90
Men om man vet att inkomsten kmr vara på 1.2 miljoner per år och omsättningen kanske en 200 000kr totalt per år. Det vill man ju inte säga till dem, eller?[br][br]Ett exempel bara :)
Stefan Olin

Det finns inget jag inte kan, bara saker jag inte har lärt mig än!
1165
Man skall naturligtvis inte fabricera uppgifter. Just det här med preliminära deklarationer bygger på förtroende, och jag tycker att man kan anstränga sig en kvart för att lägga upp det snyggt.[br][br]Ingen företagare vill betala in för mycket i skatt och dränera likviditeten, utan det är helt normalt att man tar till lite i underkant. Om du räknar med intäkter på 1Mkr med 400kkr i vinst, så uppger du måhända en omsättning på 700kkr med en vinst på 250kkr. Märker du att det inte ens når upp dit så kan du alltid slänga in en ny deklaration. Som regel har du då dock problem av en helt annan dignitet på halsen, nämligen att ditt företag går å dåligt att det inte förmår ge dig en lön.[br][br]Och det är just därför som Skatteverket vill veta hur i all världen man tänkt att överleva om man inte räknar med att företaget skall visa någon vinst? Jobbar man svart, lever på sparade pengar, har en heltidarbetande partner som drar in tillräckligt med kulor, eller hur gör man?
720
[quote author=OLIN link=topic=4604.msg22224#msg22224 date=1227130365][br]Men om man vet att inkomsten kmr vara på 1.2 miljoner per år och omsättningen kanske en 200 000kr totalt per år. Det vill man ju inte säga till dem, eller?[br][br]Ett exempel bara :)[br][/quote][br][br]Det är väl ett bra exempel på vad man inte ska skriva. Om man tror att resultatet blir 6 ggr högre än vad man överhuvutaget omsätter så är det något som inte stämmer.
720
[quote author=quickhelp.se link=topic=4604.msg22221#msg22221 date=1227128041][br]När vi startade så skrev vi att vi beräknade 0kr i intäkt, och fick inga problem med det.[br]Iofs var det ett handelsbolag...[br][/quote][br][br]Att ha 0 kronor i intäkt de första året är ju inte alls något konstigt, i starten har man ju mycket kostnader för att dra igång.[br]Vad som är avgörande för om det är näringsverksamhet eller inte är omsättningen inte resultatet.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.