Helt vilsen ang. tjänsteställe

4
Hej!
Jag har precis startat egen firma och fått mina första uppdrag i Oslo. Jag bor i Arvika och där är även firman registrerad. Uppdragen är 15 timmar/vecka dock tyvärr utspridda på tre dagar. De kommer pågå under åtta månader av 2009, tre dagar(tot. 15 timmar) i veckan.
Finns det någon risk att Skatteverket anser att mitt tjänsteställe är Oslo, och inte Arvika? Mycket tacksam för svar i detta ärende, då resorna ju gärna får vara avdragsgilla...
MVH Andreas Hiller
45
[quote author=drulen30 link=topic=4625.msg22337#msg22337 date=1227356153][br]Hej![br]Jag har precis startat egen firma och fått mina första uppdrag i Oslo. Jag bor i Arvika och där är även firman registrerad. Uppdragen är 15 timmar/vecka dock tyvärr utspridda på tre dagar. De kommer pågå under åtta månader av 2009, tre dagar(tot. 15 timmar) i veckan. [br]Finns det någon risk att Skatteverket anser att mitt tjänsteställe är Oslo, och inte Arvika? Mycket tacksam för svar i detta ärende, då resorna ju gärna får vara avdragsgilla...[br]MVH Andreas Hiller[br][/quote][br][br][br]Nu talar jag som är långt ifrån expert på området, men jag kan aldrig tänka mig att det skulle vara några problem. Då du jobbar på konsultation, och då får du åka dit jobbet är. [br][br]Jag reser hela tiden och är aldrig på samma plats, dock inom Sverige. Tycker det bör vara samma som utomlands. [br][br]men som sagt, utgå inte från att jag har rätt..=)
www.c4media.se
Internet - E-handel - Design
2360
37
Det finns ingen risk alls att de ska vara Oslo. Var glad att du har ett sådant fantastiks uppdrag, mycket bättre kan det inte bli, utan njut av de avdrag du har rätt till. Förutom trakatamente har du rätt till halvt ytterligare och du ej har bokat hotel för då får du faktisk kostnad för detta och så  har du svenskt traktamente också + resekostnader av olika slag. Jag kanske har glömt något men vi har ju folk som inte sysslar med annat här på nätet.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
4
Tack Lars och C4media för era svar! Mycket uppskattat och värdefullt!
4
Spinner vidare lite på tråden. Såg att skatteverket gjort ett ställningstagande angående frilansmusikers tjänsteställe(http://www.skatteverket.se/rattsinformation/stallningstaganden/2008/stallningstaganden2008/13157407108111.5.ed340c11d3fb2d8868000955.html). Kontentan var att hade man uppdrag längre än en vecka på samma plats, så anses det vara ens tjänsteställe. Tror ni att det kan appliceras på min situation, där jag arbetar med musikundervisning på samma ställe(ej bostadsorten), under åtta månader av året?[br]Dela gärna med er av er visdom![br]Andreas Hiller
2360
37
En arbetsvecka kan ju bestå av 60 kanske 70 timmar och du använder 15 på plats det är ytterligare ett skäl för övrigt vill skv att man skattar här så jag ser inte något annat alternativ i ditt fall och du  har ju företaget i Sverige, men jag kan förstå att det blir rörigt om myndigheten tar upp det och jag vill gärna veta privat i så fall vad man kommit fram till. Jag har ju en hustru som är pianist som skulle kunna drabbas av någon konstig regel. Men man vet aldrig med skv. Jag håller på själv med några resningsansökningar på grund av skv-s dumhet.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
4
Tack Lars![br]Meddelar om jag får höra nåt matnyttigt från skv, kan ju vara av intresse för din fru om inte annat![br]Ha det!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.