Hålla i gitarrkurser

3
Jag planerar att hålla i gitarrkurser. Tänkte ta lite betalt från varje "elev". Min fråga är hur jag gör detta, så att allt går rätt till? Vart går gränsen för typ hobbyverksamhet eller dyl? Måste jag starta en enskild firma eller nåt sånt eller hur löser jag det på smidigaste sätt. Jag vill ju göra rätt för mig!


Tacksam för svar! Jag har absolut ingen erfarenhet av sånt här.

Mvh Sofia
10
[quote author=Sofiiaa link=topic=6223.msg29837#msg29837 date=1260137370][br]Jag planerar att hålla i gitarrkurser. [br][br]Jag har absolut ingen erfarenhet av sånt här.[br][/quote][br][br]Det du säger är:[br][br][b]Jag planerar att tjäna pengar på att hålla gitarrkurser. Men jag har ingen aning om hur jag ska göra det. Jag vill bara tjäna pengar[/b][br][br]Så funkar det inte riktigt va. Det krävs att du vet vad du gör. Och framförallt tror på dig själv.[br][br]Skriv upp ett mål för dig själv. Vad ska du göra och hur ska du nå hit? Hur kan du nå hit? Är det ett problem att jag har brist på erfarenhet inom gitarrkurser?[br][br]Börja där och återkom när du gjort det.
3
Ja, men självklart kan jag själva gitarr-biten. Den är det inga som helst problem med. Jag har lärt ut förr också, i lite mindre skala och då var det antingen gratis eller "rakt i fickan" som man brukar kalla det.[br][br]Jag tror på mig själv som gitarrlärare helt och fullo, jag vet bara inte hur jag skall kunna fortsätta lära ut och kanske i lite större skala och att ta betalt för det. Jag läser till lärare, så detta skall bara vara vid sidan av. Ett par lektioner i veckan, alltså ingenting jag skall syssla med på heltid eller som jag planerar att tjäna några stora pengar på.[br][br]Hur är bästa sättet att lägga upp det? Studiecirkel, hobbyverksamhet, enskild firma? Jag har ingen aning. Jag vill bara göra det vitt.
35
Jag är nybörjare själv på det här med företagande men jag tycker att för att visa att du är seriös mot dina kunder ska du skaffa f-skattsedel och starta enskildfirma eller vilken bolagsform som nu passar dig bäst. [br]Och glöm inte att ta betalt, bättre att sätta ett högt pris från början och kunna sänka det än göra drastiska höjningar! [br][br]Lycka till!
758
1
Lämpligen så kontaktar du något studieförbund på din ort.[br]Där kan du jobba som anställd cirkelledare i just gitarrspel för både nybörjare och fortsättningskurser.[br]
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
3
[quote author=Hojna link=topic=6223.msg29953#msg29953 date=1260517361][br]Jag är nybörjare själv på det här med företagande men jag tycker att för att visa att du är seriös mot dina kunder ska du skaffa f-skattsedel och starta enskildfirma eller vilken bolagsform som nu passar dig bäst. [br]Och glöm inte att ta betalt, bättre att sätta ett högt pris från början och kunna sänka det än göra drastiska höjningar! [br][br]Lycka till! [br][/quote][br][br][br]Nackdelen med egen firma är att det kostar 900 kr att registrera. Det är förvisso inga stora pengar, men jag förväntar mig bara att tjäna småpengar, så då kan det ju kännas lite onödigt.[br][br]Det är väl kanske helt enkelt studiecirkel som är det mest passande i mitt fall. Jag får nog ta och kolla upp det =)
151
[quote author=Sofiiaa link=topic=6223.msg29986#msg29986 date=1260698234][br][quote author=Hojna link=topic=6223.msg29953#msg29953 date=1260517361][br]Jag är nybörjare själv på det här med företagande men jag tycker att för att visa att du är seriös mot dina kunder ska du skaffa f-skattsedel och starta enskildfirma eller vilken bolagsform som nu passar dig bäst. [br]Och glöm inte att ta betalt, bättre att sätta ett högt pris från början och kunna sänka det än göra drastiska höjningar! [br][br]Lycka till! [br][/quote][br][br][br]Nackdelen med egen firma är att det kostar 900 kr att registrera. Det är förvisso inga stora pengar, men jag förväntar mig bara att tjäna småpengar, så då kan det ju kännas lite onödigt.[br][br]Det är väl kanske helt enkelt studiecirkel som är det mest passande i mitt fall. Jag får nog ta och kolla upp det =)[br][/quote][br][br]Nej du, där har du fel. Det kostar 900 att registrera ett namn, vilket man inte behöver. D¨å kommer ditt företag helt enkelt heta ditt namn, exempelvis "Sven Svensson Enskild Firma". Det är helt gratis att registrera. Dock får du ju ta med redovisning i beräkningen, men jag skulle rekomendera dig att starta det ändå. Om du har jobb så måste du skaffa dig en "FA-skattsedel" och inte bara f-skatt. Lycka till!
MVH Richard Andréasson

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.