Kunder som ej betalar - vända mig till kronofogden?

74
1
Hej allihop!
Nu har jag fått mina första kunder som rent ut skitit i att betala fakturor och inte heller svarar på några mail!
Det har nu gått över en månad och jag ska vända mig någonstans om hjälp att dra in pengarna.

Undrar nu hur NI gör? Vilken företag är bra att använda sig utav när det gäller att driva in pengar?

Det är tre kunder som ej betalat och totalsumman för dessa tre är ca. 12 000 kr som jag ej fått in.
Vid beställning gjordes kreditupplysning och de hade inga betalanmärkningar.

Hoppas någon kan ge tips om hur man bäst gör i dessa situationer!  :-\
1165
Börja med en formell påminnelse som du skickar ut per post. Händer ingenting, så fortsätt med ett inkassokrav som du också skickar per post. Kommer det fortfarande inga pengar, så begär ett betalningsföreläggande av kronofogden. [br][br]Man kan göra det mesta själv, handlar det om få ärenden är det ofta mycket dyrt att anlita inkassobolag för sådana saker.
5
Jag har anlitat en inkasso/juristfirma som tar ca 2200:-+moms per år för obegränsat antal ärenden inklusive telefonrådgivning. Man lägger själv in alla uppgifter via deras hemsida och de skickar inkassot direkt till din kund.[br]För min det gav det resultat och det var värt pengarna.
74
1
Jag har sänt ut två påminnelsen via mail och även sparat dessa.[br][br]Skriver jag inkassokravet själv? Eller menar du att jag ska vända mig till ngn som sysslar med detta?[br]Har i så fall noll koll på vad jag ska skriva ???[br][br]Står man själv för kostnaden när man vänder sig till inkassobolag?[br][br]Eftersom det fungerat bra med att få in pengar och jag endast stött på två kunder, som är utav samma hushåll, som ej betalat vill jag inte betala ngn årlig kostnad för ikassotjänst. Finns det ngt man kan betala för per uppdrag?
1165
Jag tycker du skall skicka en påminnelse per post, mail är inte tillförlitligt då spamfilter kniper en hel del.[br][br]Inkassokravet kan man utforma själv.[br][br]Anlitar du som företagare ett inkassobolag betalar du deras taxor. Gäldenären kan debiteras 160kr för ett inkassokrav.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.