Vilket försäkringsbolag är bäst?

216
6
Vilket försäkringsbolag ska man välja till företaget om man har anställda?
26
Beror på vad du ska försäkra. Skulle anlita en försäkringskonsult för att få bästa lösningen. Jag har jobbat med SÄKRA, men det finns säkert flera aktörer som kan hjälpa dig. Brukar inte vara särskilt kostsamt, och det kan vara jäkligt dyrt att vara felförsäkrad.
Launch Yrself - www.blue-parks.se
12
Vilket som helst av de stora bolagen skulle jag rekommendera. Inte för att jag har något emot de små, men det är ofta lättare att ha att göra med en stor aktör den dag det behövs. Så lågprisbolag och nya små aktörer skulle jag undvika. Därefter kan du gott gå efter priset. För ett litet företag rekommenderar jag inte försäkringsmäklare eller försäkringsrådgivare. Befintliga paketlösningar är oftast bäst och de kostar så lite att en försäkringsmäklares arvode bara ökar priset istället för att pressa priset.
26
[quote="Daniel Swiden" post=47918]Vilket som helst av de stora bolagen skulle jag rekommendera. Inte för att jag har något emot de små, men det är ofta lättare att ha att göra med en stor aktör den dag det behövs. Så lågprisbolag och nya små aktörer skulle jag undvika. Därefter kan du gott gå efter priset. För ett litet företag rekommenderar jag inte försäkringsmäklare eller försäkringsrådgivare. Befintliga paketlösningar är oftast bäst och de kostar så lite att en försäkringsmäklares arvode bara ökar priset istället för att pressa priset.[/quote] Ta absolut inte en försäkringsmäklare om det blir dyrt. Själv försäkrade för några års sen en jätteliten kommersiell kåk och använde jag försäkringsmedlare. Kostade typ 500 kr på att anlita dom, och jämfört med den försäkringspremie jag hade före försäkringsmedlaren så sparade jag åtminstone 2 000 kr per år. Samma sak i år. Sänkte försäkringen på ett fordon med nästan 4 000 kr till en kostnad av typ 250 kr. Och då använde jag först olika "nätbaserade" tjänster för att få fram den lägsta f-premien, men den slog alltså försäkringsmäklaren. Så jag vet inte, men man kan ju alltid fråga och man får ju alltid offert (har i vart fall jag alltid fort) innan man behöver bestämma sig för att anlita märklaren eller inte.
Launch Yrself - www.blue-parks.se
367
46
[b]Hur jobbar försäkringsmäklare egentligen?[/b] Lever de på provision på de försäkringar de rekommenderar/kränger/förmedlar eller är de 100% oberoende och tjänar sina pengar enbart på sina specialistråd?
Redaktuellt
26
Jag tror knappast dom är 100% oberoende, finns det någon yrkeskår som är det idag? Har dock inte själv upplevt att det är något problem direkt. Fått bra försäkringar för det mesta från stora etablerade aktörer som Länsförsäkringar, Moderna Försäkringar, Gjenside och sånt. Det jag tycker att förskringsmäklaren gör är oftast att kunna förhandla fram en bättre premie än det man klarar av själv. Men som sagt var, man får väl pröva sig fram.
Launch Yrself - www.blue-parks.se
367
46
Det här blev lite spännande. Tog kontakt med en av de större mäklarna -De redovisar tydligt och korrekt att de får betalt av försäkringsbolaget och det är ju OK- de utför säljjobbet åt bolaget- Men vi blev lätt överraskade när de begärde att vi skulle skriva på en fullmakt för dem att förhandla försäkringar för vår räkning; Alltså [b]innan[/b] vi fått några offerter eller prisuppgifter: Fullmakten stipulerar såvitt vi förstår att vi ger dem ensamrätten :[i]"ersätter tidigare utställda skadeförsäkringsfullmakter"... [/i] Om alla mäklare kör den här metoden så lär i väl få lägga ner jobb själva på att göra OBEROENDE BEDÖMNINGAR av olika bolags erbjudanden. Är det en allmän erfarenhet att detta är praxis? Har ni som använt mäklare givit sådan här fullmakter?
Redaktuellt
26
Det där med fullmakt är allt lite olika. Har haft något löpande avtal ett tag där jag ställde ut en fullmakt, men den var ju fullt möjlig att återkalla när man så önskade. I andra fall har jag inte ställt ut någon fullmak.
Launch Yrself - www.blue-parks.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.