Fakturerings hjälp!

16
Vad är bästa och billigaste sättet att fakturera en kund på, samt minst jobb med.
Utför tjänster och behöver fakturera 6-10 st kunder om dagen. Det blir många kronor på frimärke och kuvert, samt kostar tid.

E-faktura går inte ju, inte alla människor som har mail, vissa har ju inte ens en dator.
1470
246
Hur hinner du med 6-10 kunder per dag? :) Jag tar 30 kr/st för faktureringstjänster, och då ingår porto och allt sånt. Tar du då ut en fakturaavgift på 30 kr så blir det ju självfinansierat.. Har ingen aning om vad andra byråer tar. Jag har provat att skicka fakturor via mail, men tycker det funkar sådär. Hederligt brev känns bättre..
29
Om du tycker att porto är en hög kostnad, vad är det du säljer egentligen? Kanske du kan lägga på 10 kr på produkterna/tjänsterna så betalar ju de ditt porto. Att fakturera borde inte ta lång tid. Du borde vara glad att du får fakturera så mycket. Om du har råd får du väl anställa någon/anlita en frilansare som fakturerar åt dig och sköter all bokföring.
Josefin Andersson Formvilja Design http://formvilja.se/ http://www.facebook.com/formvilja
16
[quote="Formvilja" post=48205]Om du tycker att porto är en hög kostnad, vad är det du säljer egentligen? Kanske du kan lägga på 10 kr på produkterna/tjänsterna så betalar ju de ditt porto. Att fakturera borde inte ta lång tid. Du borde vara glad att du får fakturera så mycket. Om du har råd får du väl anställa någon/anlita en frilansare som fakturerar åt dig och sköter all bokföring.[/quote] Säljer tjänster till privat kunder, rep-borttagning, glasrestaurering etc. Är inne på första året ensam och det går hyffsat, men det är tidskrävande och fakturera så mycket om dagen. Tror jag kommit fram till en bra lösning. Efter avslutat jobb, så skriver jag fakturan på min ipad i bilen genom fakturan.nu och klickar OK, sen är det klart :) kan man välja om man vill skicka med e-post 0:- eller brev på posten 8.90:- eller 7.90:- de skriver faktura, kuverterar, porto och sänder iväg. Jag bara klickar på en knapp. De har iofs en liten månads avgift på 99kr kan det vara värt kanske, slipper en massa jobb, sparar tid och slipper köra till brevlådan. Kan jag lägga tiden på att utföra mitt arbete. Finns andra webbsidor med som har samma tjänster, varierar bra i pris, så man får nog titta igenom noggrant. Vissa har med kundregister och rut & rot tjänster.
29
Är också inne på första året ensam. Det gäller nog att prova sig fram och välja vad som är viktigast; tid eller pengar. Men kul att det går bra för dig! :)
Josefin Andersson Formvilja Design http://formvilja.se/ http://www.facebook.com/formvilja
1470
246
Det var ju en fantastisk tjänst där på Fakturan .nu onekligen.. Men jag fattar inte hur dom har tänkt få ihop det med en vinst per faktura på bara några ören. Portot är ju dock 6 kr.. plus kuvert och papper. Det vill ju till att köra igen flera tusen fakturor per dag om det ska vara lönt...:)
29
[quote="ingvar48" post=48209]Det var ju en fantastisk tjänst där på Fakturan .nu onekligen.. Men jag fattar inte hur dom har tänkt få ihop det med en vinst per faktura på bara några ören. Portot är ju dock 6 kr.. plus kuvert och papper. Det vill ju till att köra igen flera tusen fakturor per dag om det ska vara lönt...:)[/quote] Tja, de hade väl en månadsavgift på 99 kr också, vare sig man skickar 1000 eller 0 fakturor.
Josefin Andersson Formvilja Design http://formvilja.se/ http://www.facebook.com/formvilja
1470
246
Jo, visserligen, men det skulle vara kul att se uträkningen.. Men det är klart, med 200 användare så blir det ju nästan 20 000 i månaden i fast avgift. Och då är ju frågan om 1 person klarar att hantera 200 användare? Undrar hur automatiskt man kan få till det? Så att fakturan skrivs ut och ramlar ner i ett kuvert, frankeras och åker till posten av sig själv?
16
[quote="ingvar48" post=48211]Jo, visserligen, men det skulle vara kul att se uträkningen.. Men det är klart, med 200 användare så blir det ju nästan 20 000 i månaden i fast avgift. Och då är ju frågan om 1 person klarar att hantera 200 användare? Undrar hur automatiskt man kan få till det? Så att fakturan skrivs ut och ramlar ner i ett kuvert, frankeras och åker till posten av sig själv?[/quote] Vill minnas jag läste någonstans att det skickas en signal till ett postkontor/terminal där den skrivs ut på automatik och skickas direkt, så där sitter ingen för hand och gör det. Vet inte om det gällde just detta företaget. Finns ett annat som heter fortnox.se sen har vi billogram.com med samma upplägg typ.
16
[quote="Formvilja" post=48208]Är också inne på första året ensam. Det gäller nog att prova sig fram och välja vad som är viktigast; tid eller pengar. Men kul att det går bra för dig! :)[/quote] Jag såg det, tittade på din sida :) För mig blir det nog värt det, få det undanstökat direkt efter utfört jobb. Hade jag fakturerat mindre hade jag tänkt om kanske. Sen är det ju ett plus att jag kan ha kundregistret hos dem, samt sköta rut och rot avdrag där med.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.