Lag om prismärkning

67
7
Hej, hade en kund som frågade var prislapparna satt och så visade jag var de satt men det fanns samma varor utan prislapp (min prismärkningsmaskin gick sönder och jag skriver nu för hand och sätter prislappar på varje vara och har jag 10 av varje så har jag prislappar på kanske de 5 som hänger längst fram). Så kunden så lite surt att "Alla varor måste vara prismärkta, det är lag på det" så nu undrar jag om det är så och var kan jag läsa/hitta den lagen!

Jag blev lite paff måste jag säga för det är första gången det händer men någon gång ska ju vara den första! Jag vet ju inte om han var ngn inspektör eller liknande, han gick. Behöver jag vara orolig för något nu?
67
7
Hittade info på konsumentverkets hemsida där det mycket riktigt står att priset ska anges tydligt men det står också så här: "Priset får anges muntligt om det är likvärdigt med skriftlig information, till exempel i mindre butiker med manuell betjäning eller om varan köps över disk." Så jag kanske ändå inte måste prismärka precis varenda liten vara i en butik på 30kvm.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.