50/50 eller 51/49 ???

2
Hej!



Jag och en god vän till mig ska starta ett aktiebolag tillsammans, och planerar att inom kort ha ett flertal anställda.



Jag sitter nu och funderar lite grann på hur vi ska dela upp aktierna? Vi har ju sagt att allt ska delas lika. Men har också fått rådet att en utav oss ska ha ett övertag (i form av aktieinnheav) för att undvika konflikter. Just nu känns det som att vi inte kommer att ha några inbördes "problem". Ni som har lite erfarenhet av detta, vad är erat råd i denna fråga?



Önskar svar ASAP.
232
Hej Decibel (WN?) [br] [br]Tycker ni klart gör upp vem som skall ha majoriteten. En vacker dag kommer det när ni kan behöva fatta ett beslut som ni är oense om. [br] [br]En "platt" organisation har tendensen att falla efter ett tag och dessa bolag har svårt att snabbt klara av förändringar. [br] [br]Anställda behöver också en stark "pappa" att luta sig emot ;)
M-Daniel Johansson
2
[quote="xt nordic"]Hej Decibel (WN?) [br] [br]Tycker ni klart gör upp vem som skall ha majoriteten. En vacker dag kommer det när ni kan behöva fatta ett beslut som ni är oense om. [br] [br]En "platt" organisation har tendensen att falla efter ett tag och dessa bolag har svårt att snabbt klara av förändringar. [br] [br]Anställda behöver också en stark "pappa" att luta sig emot ;)[/quote] [br] [br]Daniel, [br] [br]Är helt med på vad du menar, har tänkt på detta. [br]Tack för ditt inlägg.
2066
2
[quote="Decibel"] [br]Jag sitter nu och funderar lite grann på hur vi ska dela upp aktierna?[/quote] [br] [br]Ett alternativ skulle kunna vara att ha 49+49+2, dvs en tredje part som kan avgöra en ev tvist. Vet inte hur det funkar rent praktisk, eller hur man hittar "rätt" person... [br] [br]// Jonathan
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.