Hur bokföra inköp med egna pengar

62
Ännu har jag inget kort registrerat på firman (handelsbolag) ej heller någon kassa. Jag har enbart mitt fina lilla bankkonto.



När jag köpt packmaterial etc. har jag betalat med mitt privata kort för att sedan (samma dag) föra över pengarna från företagskontot till mitt privata konto.



Detta har jag bokfört som en kredit på 1940 (mitt bankkonto). Som verifikation har jag använt en utskrift på överföringen mellan kontona från min internetbank samt självklart kvittot från affären där jag handlat.



Är det rätt/lagligt 🙂 ?



Eller måste jag boka det mot egen insättning/eget kapital...känns krångligare, om det nu är fallet skulle jag bli väldigt tacksam för ett bokföringsexempel.
http://www.drakbutiken.se
507
1
Skulle nog föredra att boka det mot eget kapital.
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
62
Så du skulle hellre varje dag då du köpt in en sak på detta sätt sitta och göra dubbla bokföringar för ett inköp som du vet dras från företagskontot samma dag och samma summa ? Du skulle ändå föredra att boka det mot eget kapital för att sedan boka mot 1940. ? [br] [br]Beror det på att detta inte är fullt lagligt då eller ?
http://www.drakbutiken.se
37
Du ska göra två verifikationer av detta, en för köpet (egen insättning) och en för överföringen (eget uttag). [br]Det är ju två separata händelser som skett.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.