Avskrivningar

6
Jag har en fråga.

Hörde någonstans att man får lyfta upp investeringar man gjort upp till ett år innan företaget grundades in i bokföringen.

1. Är det ett år som denna gräns är och i så fall finns det någon kostadsgräns. Eftersom jag filmredigerar så tänkte jag dra av datorn eftersom jag köpte denna till just filmredigering ett år innan jag startade firman.

2. Hur bokför jag en vara som jag måste göra avskrivningar på. Tips på sida där man kan se detta??? Eller kan/vill någon hjälpa mig med detta.



humlan
64
Ingen expert på detta, men jag tror du drar av "förbrukningsvaror" direkt. En dator för redigeringsyfte har en så kort användningstid att det därför klassas det som förbrukningsvara.
1
Ett år låter lite väl länge, det är mer vanligt med några veckor eller någon månad. [br] [br]Ang. avskrivningar så bokför du det du köper som "inventarie" eller liknande på konto 1220-1221, förbrukningsmaterial etc på 5410. Sedan gör du avskrivningar på detta vid varje bokslut, finns konton för detta, där du krediterar (kostnadsför) tillgångskontot och debiterar avskrivningskontot. [br] [br]Du måste även ha en avskrivningsplan.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.