Inbetalning moms

10
Hej undrar ett par saker.

Om jag startar en firma i okt. -06 , kan jag få mitt räkenskapsår att gå från okt. -06 till årskiftet 07/08, alltså förlänga det med 3 månader till 15 månader ? Hur går momsinbetalningen till, jag kommer inte "tjäna" mer än 1 miljon/år så jag behöver inte redovisa månad för månad, men när jag sen ska betala in. Tar jag då ingående moms minus utgående moms och betalar in resultatet av den ekvationen? Tacksam för svar.



Tack för ett kanon forum förresten
37
Du kan förlänga ditt räkenskapsår till 15 månader. Det är ok att förlänga det till max 18 månader vid uppstarten. [br]Om du redovisar moms årsvis så betalar eller får du tillbaks eventuell moms i din deklaration. [br]Ingående moms - utgående moms är det som du blir skyldig staten eller staten skyldig dig.
488
Det finns faktiskt en del fördelar med att betala in momsen månadsvis. Då "betar man av" skulden löpande i stället för att drabbas av en kalldusch efter 1,5 år och plötsligt behöva betala in kanske 100.000 kr på ett bräde. Om man betalar in momsen månadsvis hinner man inte göra åt pengarna till annat, vilket lätt händer ifall det är 1 år kvar tills pengarna ska betalas.
10
Du menar att man kan få betala in månadsvis om man vill ?? [br] [br]Förresten en annan sak, F-skatt vad är den exakt för något, procentuellt räknat??
232
[quote="daveman79"]Du menar att man kan få betala in månadsvis om man vill ?? [br] [br]Förresten en annan sak, F-skatt vad är den exakt för något, procentuellt räknat??[/quote] [br] [br]F-skatt är en blankett (registreringsbevis) som ger dig rätt att vara företagare. Kostar ingenting och är absolut nödvändig om du driver seriöst företag..
M-Daniel Johansson
488
[quote="daveman79"]Du menar att man kan få betala in månadsvis om man vill ?? [/quote] [br] [br]Visst, det är bara att ansöka till Skatteverket.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.