Likviditetsbudget

10
Jag håller på med en likviditetsbudget till mitt nystartade företag. Startar den 1 okt. och kommer att förlänga räkenskapsåret till årskiftet 07/08.

Nu undrar jag hur det egentligen ligger till med momsredovisningen, å ena sidan så har jag hört att jag måste redovis varje månad, å andra sidan inte, vad gäller???

Jag kommer ha en omsättning UNDER en miljon så vad jag har förstått så kommer jag att betala in min första moms i samband med min deklaration 07/08, där jag även kommer att betala in min skatt.

Tacksam för svar.



MVH David
134
Det väljer du själv... Hur du vill betala momsen. Årsvis eller månadsvis. [br]Du kan även ändra detta under årets gång (men inte mer än 2ggr tydligen). [br] [br]Jag började med att betala årsvis, för att sedan ångra mig och betala månadsvis [br]då det känns bättre att veta att man inte åker på en stor klumpsumma mot [br]årets slut.
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
18
Men är det inte så att momsen läggs till den preliminära skatten man betalar om man valt att deklarera momsen årsvis? Så att man betalar månadsvis ändå men preliminärt och reglerar i slutet av året? [br] [br]Jag är också igång med att starta företag så jag kollar just nu runt efter all info jag kan hitta. Registrerade mig här idag. :)
ww.roisindubh.se
488
[quote="Artifact"]Men är det inte så att momsen läggs till den preliminära skatten man betalar om man valt att deklarera momsen årsvis? Så att man betalar månadsvis ändå men preliminärt och reglerar i slutet av året? [br][/quote] [br]Jo, iockförsig. Men man ser ganska ofta firmor där omsättningen visat sig bli rätt mycket större än vad man har angivit i den preliminära självdeklarationen, och där företagaren ändå ligger kvar och betalar låg F-skatt baserad på den låga omsättning man gissade från början. Antingen därför att man medvetet väljer att behålla pengarna hos sig själv så länge man kan eller också därför att det bara inte blir av att skicka in en ny och ändrad preliminär självdeklaration för att höja F-skatten en bit in på året. [br] [br]Då blir det lätt en kalldusch när skatten så småningom ska betalas, 1,5 år senare. [br] [br]Har man löpande betalat sin moms varje månad så är åtminstone den reglerad redan, och "kallduschen" i efterhand blir inte riktigt lika stor.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.