Öertagande av HB med skulder

7
Jag är i färd med att överta ett HB som har en hel del skulder, företaget är väletablerat och jag har i dag bra insyn i det.

Dock är företaget tyngd av skulder, inte så stora men... dock

Till detta hör det till att handelsbolget har betalningsanmärknigar.



Mina funderinagr är...



Vad är smidigast överta företaget som det är med inkomster och skulder

eller

bilda ett nytt företag som sedan köper allt i det andra företaget inklusive skulderna. Tanken med detta var ha ett "rent" företag men med gamla skulder ocj inkomster.



Min filosofi var att inte ha betalningsanmärkningar, skulderna skall givetvis regleras och företaget skall fungera som i dag, fat med bättre ledning.



Nackdelen är ju att man måste etablera det nya namnet och allt kring det som rör ett namnbyte.





Elelr är det kanske det enklaste att bara ta över, bita i det sura äpplet och reparera skadorna?





Tacksam för ideer och input
488
Kan inte ditt nybildade företag ta över namnet från det gamla som du köper? [br] [br]Det här låter som en såpass komplicerad och viktig fråga att jag tycker du borde kosta på dig att konsultera en jurist. Det tror jag är väl använda pengar.
206
Jag håller med Karin, men du kan försöka söka (på google tex) efter en eller flera konsulter som ger fri rådgivning vid första telefonkonsultationen för lite förberedande information, det kan minska tiden du behöver sitta ner med din egen jurist och därmed kostnaden för juristens debiterade timmar. [br] [br]Leverantörer brukar inte gilla betalningsanmärkningar och kan bla kräva förskottsbetalning för att leverera, då är det lätt att hamna i den onda cirkeln: får man inga varor att sälja får man inte in några pengar, och kan inte köpa in nya varor...
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se
7
Bra tips ni kommer med. [br] [br]Var/hur kan jag göra en kreditkontroll av företaget? UC, kronofogden eller?
2
Du kan beställa en UC för företag. I denna står kronofogdsanmärkningar med... [br] [br]Sedan bör man kanske vara medveten om att företaget du gör en upplyssning på får info om detta..Men det visste du säkert redan.
7
Hur går det till om man vill rekonstruera ett företag? Kostnad? [br] [br]Jag är i färd med att ta över ett företag, men skulle vilja "städa" lite först. [br]Därför funderar jag hur man enklast skulel göra det...
488
Vad menar du med att "städa"?? Menar du att slippa ifrån företagets gamla skulder? Är företaget så skuldtyngt och på ruinens brant att man behöver ansöka om offentligt ackord? Här är en länk: [br] [br][url]http://www.ackordscentralen.se/[/url] [br] [br]Annars får du väl göra upp med företagets gamla ägare att du inte vill ta över skulderna utan bara namn, kundregister, maskiner, lokal, lager eller vad det nu kan vara. Givetvis lär det påverka priset du får betala för rörelsen ifall de gamla ägarna måste behålla skulderna.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.