Rörande fakturering & tradera.

117
Hejsan!



Nu vet jag inte riktigt om detta är rätt underforum, men jag hoppas på att det blev rätt ("Ekonomi"!).



Jag säljer främst grejer via tradera än så länge, och brukar ibland få förfrågningar om fler grejer när jag väl sålt en vara. Då brukar jag helt enkelt lägga till det på beställningen/fakturan. Detsamma om någon vinner två auktioner samtidigt - då gör jag en faktura och samfraktar.



Nu har en kund vunnit en auktion för 5 dgr sedan, jag har skickat fakturan för den och en massa andra fakturor efter det, och hon har inte betalt än men vunnit en annan auktion däremot. Därför vill jag såklart samfrakta dem.



Men jag kan väl inte lägga till det på samma faktura? Om jag lägger till det på en ny och hon betalar alltihop i en klump, går det bra? För då betalar hon ju två fakturor med samma referens s a s i en betalning. Då borde jag väl kunna bokföra dem tillsammans och sedan som verifikation till den posten ta faktura 1 + faktura 2 + kontoutdrag ihophäftat?



Har jag tänkt rätt?
7
[i]Faktura[/i] till privatpersoner? [br] [br]Är det inte kontant som gäller där? Blir det inte en massa trassel med lata folk som inte betalar?
488
[quote="more"] [br]Men jag kan väl inte lägga till det på samma faktura? Om jag lägger till det på en ny och hon betalar alltihop i en klump, går det bra? För då betalar hon ju två fakturor med samma referens s a s i en betalning. Då borde jag väl kunna bokföra dem tillsammans och sedan som verifikation till den posten ta faktura 1 + faktura 2 + kontoutdrag ihophäftat? [br] [br]Har jag tänkt rätt?[/quote] [br] [br]1) Jag fattar nog inte riktigt. Om du redan har skickat iväg en faktura blir det ju dubbelt om du lägger till mer grejer på samma faktura och skickar den en gång till?? [br] [br]2) Däremot går det jättebra att hon kan betala två fakturor tillsammans i en klump. Det låter utmärkt att ta faktura 1 + faktura 2 + kontoutdrag ihophäftat som verifikation.
117
[quote="rainbow"][i]Faktura[/i] till privatpersoner? [br] [br]Är det inte kontant som gäller där? Blir det inte en massa trassel med lata folk som inte betalar?[/quote] [br] [br]Jag skickar en faktura som betalas i förskott.. Gör jag fel då? :/ Fick veta att jag skulle lösa det så när jag frågade en bekant som säljer på tradera.
117
[quote="Karin i Västergötland"][quote="more"] [br]Men jag kan väl inte lägga till det på samma faktura? Om jag lägger till det på en ny och hon betalar alltihop i en klump, går det bra? För då betalar hon ju två fakturor med samma referens s a s i en betalning. Då borde jag väl kunna bokföra dem tillsammans och sedan som verifikation till den posten ta faktura 1 + faktura 2 + kontoutdrag ihophäftat? [br] [br]Har jag tänkt rätt?[/quote] [br] [br]1) Jag fattar nog inte riktigt. Om du redan har skickat iväg en faktura blir det ju dubbelt om du lägger till mer grejer på samma faktura och skickar den en gång till?? [br] [br]2) Däremot går det jättebra att hon kan betala två fakturor tillsammans i en klump. Det låter utmärkt att ta faktura 1 + faktura 2 + kontoutdrag ihophäftat som verifikation.[/quote] [br] [br] [br]1) Ja det blir ju knepigt, men normalt så vinner de flera auktioner med en gång (alltså, samma dag - säg att de tar "köp nu" på två varor och jag skickar en faktura för de båda två), eller om jag mailar över en faktura och skriver en vara, sen svarar de och skriver "hey, jag ville ha denhär varan också", då brukar jag bara lägga till det på den första fakturan och maila tillbaks det iom att det i regel händer innan jag hinner fakturera något mer och så.. Det känns som att det inte gör så stor skillnad då? Om det är absolut HELGALET, kan jag lösa detta på något vänster såhär på efterhand? Jag har resonerat som att det är ung. samma grej som när de mailar direkt efter auktionsslut (innan jag hinner skriva en faktura) och skriver att de vill ha en extra vara, då skriver jag ju in det på samma faktura ändå iom att beställningen gjordes vid ~samma tillfälle och av samma person. [br] [br]2) Okej, men toppen! Då skickar jag henne en faktura på andra varan + mellanskillnaden i frakt för båda varorna (kan ju skriva en liten notis vid frakten om att det är detta det rör, så att det inte blir förvirrande med en jättelåg summa motför vad jag brukar ta i frakt för samma vara), det borde ju bli OK?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.