AKUT KLANTPROBLEM!

117
Jag råkade göra en överföring från mitt företagskonto(!!) istället för från mitt lönekonto till min sambo som skulle betala en grej till mig (med texten "TILL PER!!" - såg ju lagom seriöst ut).



Urklantigt.



Hur fixar jag detta? För tillbaks samma summa och skriver typ "Fel, korrigering" och bokför det som ett eget uttag och sedan en egen insättning från 1930?



Vore toppen om någon som visste hur jag bäst löser detta kunde svara så fort som möjligt, ser nog "bäst ut" om insättningen respektive uttaget hamnar direkt efter varann på samma datum, känner jag.



Gud, vad stressad jag blev nu!
206
Det är väl ingen mer än du som har tillgång till och kan se vad det står på ditt kontoutdrag? [br]Som du skriver, bokför den som ett eget uttag och gör en överföring från ditt konto till företagskontot och bokför den som en egen insättning, så har du fått det korrekt igen. [br] [br]Ta det lugnt, fel kan alla göra, allt går att rätta till ;-)
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se
117
Haha, jag tänker helatiden på bokföringen som att två elaka karlar från skatteverket skall komma och revidera utan förvarning imorrn! Sen ska de spärra in mig för att jag klantat mig (vilket jag säkert gjort fler än en gång!), så att jag aldrig kan få ett jobb någonannanstanns än idellt åt KRIS efter att de eventuellt släppt ut mig från finkan. :) [br] [br]Jag skall göra som du sade! Tusen tack!
134
[quote="more"]Haha, jag tänker helatiden på bokföringen som att två elaka karlar från skatteverket skall komma och revidera utan förvarning imorrn! Sen ska de spärra in mig för att jag klantat mig (vilket jag säkert gjort fler än en gång!), så att jag aldrig kan få ett jobb någonannanstanns än idellt åt KRIS efter att de eventuellt släppt ut mig från finkan. :) [br] [br]Jag skall göra som du sade! Tusen tack![/quote] [br] [br]haha, då är vi 2 som tänker så kan jag tala om!
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
640
5
[quote="peffen"][quote="more"]Haha, jag tänker helatiden på bokföringen som att två elaka karlar från skatteverket skall komma och revidera utan förvarning imorrn! Sen ska de spärra in mig för att jag klantat mig (vilket jag säkert gjort fler än en gång!), så att jag aldrig kan få ett jobb någonannanstanns än idellt åt KRIS efter att de eventuellt släppt ut mig från finkan. :) [br] [br]Jag skall göra som du sade! Tusen tack![/quote] [br] [br]haha, då är vi 2 som tänker så kan jag tala om![/quote] [br] [br]Vi är tre! :mrgreen:
488
Jomenvisst händer det att Skatteverket begär att få ut kontoutdrag från banken, ifall de tycker att saker ser skumma ut hos något företag. Och visst kan de isåfall även plocka in företagarens privata bankkonto och jämföra. Men är man seriös och sköter sig brukar de knappast gräva så djupt som ner i bankkontoutdragen, utan det är snarare om Skatteverket blir misstänksamma av någon anledning. [br] [br]Även Polisens ekorotel kan jobba så. Men återigen: Polisen får bara gå in och kolla om de har fattat misstankar mot bolaget av någon konkret anledning, och att åklagaren beordrar en sån koll. [br] [br]Så om ditt företag är allmänt välskött och laglydigt behöver du knappast oroa dig. Utan gör du som Bokf.Kontrollera skrev. [br] [br]De som har så dålig bokföring att de blir inspärrade, de har skött sin bokföring betydligt sämre än så...

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.