Hur länge vänta med att bokföra?

4
Enligt reglerna ska man ju bokföra löpande, typ samma dag som saker ankommer osv men vem gör det i praktiken? Om man anlitar en redovisningsbyrå så får ju dom papprena en gång per månad, dvs inte alls enligt reglerna.

En vän till mej som har ett litet AB sa att just inbetalningarna måste bokföras varje dag iom att man gör dagsavslut, stämmer det verkligen? Om man i sådana fall väntar med att bokföra allt annat så kommer det ju alltid på fel datum eftersom man inte hinner med/får in underlagen man behöver för allt det andra.

Jag vill helst bokföra allt mot bankkontot och väntar därför tills alla underlag kommit in så det inte blir en massa hoppande hit och dit, vilket ju innebär att jag i princip alltid ligger lite "efter" med bokföringen men det är väl så dom flesta jobbar?

Problemet för min väns AB är att det spenderas en massa tid med att göra avstämmningar eftersom bokföringen inte följer bankkontot.
394
1
Regeln om bokföring påföljande arbetsdag gäller för kontanta inkomster. Övrig bokföring kan dröja till senast slutet av påföljande månad.
Ulf Bjarme

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.