ePlusgiro privat i enskild firma

35
Jag har nyss startat enskild firma och vill använda mitt privata ePlusgiro i firman. Först var jag inne på att ändra till ett företgsplusgiro men enda skillnaden blir väl att jag kan registrera ett firmanamn på kontot?



I och med att jag inte har registrerat något firma namn utan använder mitt så finns väl ingen anledning att ändra till ett företagskonto om mitt privata ePlusgirokonto endast används till firman och inte privat?



Hur fungerar det rent bokföringsmässigt när jag tar emot pengar på kontot från en kund? Räcker det med att DEBITERA________1920 och KREDITERA____3010 eller måste jag ange "eget uttag" eftersom det är ett privat plusgirokonto?
589
1
Jag skulle använda kontot Egna uttag i det fallet. [br] [br]Men jag rekommenderar att ha ett eget konto till firman, det blir mycket lättare att hålla isär privatekonomin från firmans ekonomi på det sättet.
35
Men jag håller väl isär min privatekonomi och firmans pengar om jag endast använder mitt ePlusgirokonto för firmans transaktioner? [br] [br]Jag har gjort en "egen insättning" av hela saldot på pg-kontot så att pengarna som finns på kontot nu också finns i firman. Saldot på kontot stämmer överens med saldot på konto 1920. Vad är nu problemet med att använda mitt privata ePlusgirokonto som företagskonto? När jag får in pengar på kontot från kunder så borde jag väl nu kunna bokföra insättningar mot konto 1920? [br] [br]Har jag missat någon viktig poäng med att inte använda ePlusgiro privat i enskild firma???
83
Du har inte missat nån poäng alls, tvärtom kör så det ryker! [br]Finns ingen som helst anledning till att bokföra med eget uttag eller annat tjaffs, när du bara har det för firman. Och som enskild firma så får du ha "privat-konto" till firman. Själv kör jag ett s.k. hemgiro till min firma, med firmanamnet registrerat på kontot. Nu tror jag iofs att plusgirot tagit bort den möjligheten, vid nytecknande. Men om du och dina kunder tycker det funkar med ditt privata postgiro. Så kör på!
35
Tack, [br] [br]Ditt svar gav mig tro på att jag gjort rätt. Nu kör jag så här tills vidare!
589
1
Jag håller med Brolin. [br] [br]Jag missade att du bara skulle använda kontot för firman, ber om ursäkt för det.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.