Bokföra förutbetald kostnad (försäkring) enskild firma

2
Vad är det som gäller när man ska bokföra en förutbetald försäkring egentligen (enskild firma)? Den täcker ju över två räkenskapsår. Jag har hittat följande information:

En betald premie för en försäkring som berör två räkenskapsår är inte ett förskott utan ska kostnadsföras i sin helhet även om en del av premien avser påföljande år.

Är det så det är alltså? Gäller det enbart försäkringar och inte alla andra kostnader? Finns väl någon gräns vid 5 000 kr om jag inte har helt fel.

Jag tänker annars så här att man bokför på kontot 1730 den del av beloppet som gäller för nästkommande år. Sedan tänker jag att man borde notera detta i det förenklade årsbokslutet.

Tack!
1069
139
Det kan väl aldrig vara fel att periodisera en kostnad. Så om du vill bokföra den del av försäkringspremien som gäller efterföljande räkenskapsår som en förutbetald kostnad, tycker jag du ska göra det.
1
Hej ! Om man får en faktura för försäkringspremie den 31/2, när börjar försäkringen att gälla från och med februari månad eller från och med mars.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.