Utvärderar bokföringsprogram, fråga om Vismas Enskild firma

1
Jag skickade följande mail till Visma:

Jag utvärderar "Enskild firma" från er. Till Skatteverket har jag gjort en preliminär deklaration över årets månader när det gäller skatterna. Var i programmet hittar jag en sammanställning över hur mycket skatt / egenavgift jag ska betala in för aktuell månad? Eller måste jag räkna ut detta själv?


Som svar fick jag följande:

Tack för ditt e-brev.

För att kunna hjälpa dig på bästa sätt behöver vi fler företagsuppgifter så vi kan hitta dig i vårt register för serviceavtal. Vänligen fyll i följande uppgifter och skicka till oss i Kundtjänst. Bifoga gärna dina frågor på nytt.


Goddag yxskaft, Visma.

Finns det någon här som kan svara på frågan?

Bakgrund: Jag ska starta företag, är inte särskilt insatt i företagsekonomi och vill ha ett program som sköter allt "pappersjobb" så att jag kan fokusera på mitt jobb (sälja tjänster). Jag har plöjt igenom 4-5 olika testversioner av bokföringsprogram. I princip alla har varit skrämmande usla och eller oanvändbara. Visma Enskild Firma var det som var minst skrämmande, men företaget verkar uppenbarligen inte vilja ha nya kunder.

(De jag testat är Speedledger, Enskild Firma, JFSFakt, BL-Start, BOQ-demo, eFR2013. Tar gärna emot tips på fler)
32
1
Hejsan. Jag antar att du menar den preliminära skatten (F-skatt) som blev uträknad när du startade företaget, den lägger du in varje månad på konto 2710 när du betalar in den. Du skall ha fått ett beslut från skattemyndigheten som säger vad du skall betala varje månad. Ja, Visma har bra program, men de är så onödigt dyra tycker jag. Jag har både SPCS 500 och ett program som heter Björn Lunden BL Administration, programmet är enkelt, har det jag behöver för mitt företag (säljer också tjänster)jag har även BL fakturering men det har jag inte testat ännu. Har jobbat i SPCS i många år, både spcs 1000 och 2000, de är outstanding när man är en lite större bokföringsbyrå, men ack så dyra. Nej, jag tycker BL administration är helt ok, ock enkelt att hantera. Vänligen Ulla-Britt Västkustens Företagservice

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.