Starta lagerbolag eller vanligt aktiebolag - Skillnad?

640
5
Hej!

Jag ska starta ett nytt aktiebolag och undrar vad det är för fördelar med att starta ett nytt aktiebolag respektive köpa ett så kallat lagerbolag?

Tjänar man något mer än tid på ett lagerbolag och vad skulle det kostar extra jämfört med ett vanligt aktiebolag?

MVH

R
632
3
Ja det enda du tjänar är tid, och att det är smidigt. Kostnaden? Ja, vad kostar en tröja? :) Skämt åsido, kostnaden är varierande, men mellan 5 och 10 000 ligger nog spannet på ett ungefär.
632
3
Fördelen med att köpa ett befintligt bolag är också att det inte kommer med i alla tidningar osv gällande nybildade bolag. Om man vill vara diskret av någon anledning.
394
1
Om jag inte missminner mig kostar det ca 1700 kr att med e-leg starta ett nytt AB på www.verksamt.se 1 900 kr är kostnaden vid elektronisk registrering av ett nytt AB via verksamt.se
Ulf Bjarme
640
5
Tack allihopa! Tid är inget problem för mig så lagerbolag verkar ju dumt. När behöver jag slänga upp 50 000 för mitt aktiebolag och om jag har värden (inventarier ETC) behöver jag slänga upp dessa pengar? MVH R
1469
246
Med tanke på att det numera tar ca 10 dagar att få ett AB registrerat, så tror jag att marknaden för lagerbolag snart borde självdö. DEn tillkom ju förr då det tog ett halvår att registrera ett bolag. Tyvärr är det inte många som förstått skillnaden än.. Sist jag startade ett så skrattade dom bara på banken när jag sa att jag kommer in om 2 veckor med pappren. Det var rätt lång näsa när jag kom in efter 10 dagar med reg-beviset. :) Allra snabbast är det om du sätter in 50 000 på ett särskilt konto på banken, och banken skickar ett elektroniskt intyg till Bolagsverket. Sen fixar du registreringen på nätet. Ska du sätta in grejer som aktiekapital, så måste du ha ett intyg från revisor att grejerna är insatta och har det värdet. Då ska det pappret med till Bolagsverket, och du kan inte sköta registreringen via nätet. Det kan också vara lite småkinkigt att hitta en revisor som vill göra intyget, om han sen inte får sitta i bolaget. Den jag anlitar tar 3000 för ett intyg, och det är ju en rimlig summa.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.