Faktura på 0 kr?

117
Hejsan!



Jo, det är såhär, att en av mina kunder inte fått sin leverans (efter köp på tradera). Då tänkte jag egentligen kompensera henne genom att skicka allting gratis till henne ifall posten nu inte ordnar upp detta (vilket ju känns mindre troligt..), men nu ser jag att hon 1/2 varor ytterligare en gång (antar att hon har bråttom), så jag tänkte skicka den till henne helt gratis iallafall.



Hur gör jag då - skriver en faktura på 0:- och skickar det, eller vad? 🙂 Hur bokför jag att jag gjort mig av med varorna sedan, eller något öht? 🙂



Normalt bokför jag inte lagerförändringen i försäljningar, gör såhär (kontantmet.):

1930 d summa

3051 k pris exkl moms

3520 k fraktpris exkl moms

2511 k moms
589
1
Ska du ge bort varor gratis, alltså? [br] [br]Sedan förstår jag inte din mening: "men nu ser jag att hon 1/2 varor ytterligare en gång (antar att hon har bråttom)"
117
[quote="Jorgen"]Ska du ge bort varor gratis, alltså? [br] [br]Sedan förstår jag inte din mening: "men nu ser jag att hon 1/2 varor ytterligare en gång (antar att hon har bråttom)"[/quote] [br] [br]Oj, du, det måste slagit slint i huvudet på mig på något vänster.. ;) [br] [br]Hon har valt köp-nu på en av de två varor hon redan köpt (de som inte dykte upp), och jag tänkte att jag skall skicka den (och även den andra varan, då) gratis. Så jag antar att jag på något vis måste redovisa att jag slänger iväg varor gratis, samt att jag bör på något vis "fakturera" traderavinsten av den ena varan..? Hoppas att jag uttryckte mig lite mindre knasigt nu. ;)
117
Vet någon hur jag skall göra med detta..? Känner mig lite stressad med det eftersom jag redan skickat iväg varorna gratis till tjejen. Känns knäppt att göra saker utan att veta hur man ska "fixa" det sen, men det hade känts mer knäppt att ge dålig service så att säga. :/ [br] [br]Kan jag göra så att jag skriver en faktura på vunnet auktionsbelopp + frakt, skriver "makulerad" och sedan skickar grejerna till henne gratis? [br] [br]Men hur gör jag sedan för att "redovisa" att jag bara tagit en massa grejer från lagret och skickat iväg dem utan att ta betalt..? :P
488
Det här är inte riktigt mitt område, men jag skulle nog ha skickat varorna och skrivit en faktura på 0 kr och skrivit en liten förklaring i bokföringen om precis vad som hände, och nöjt mig med det. [br] [br]Om du kör med lagerredovisning är det en annan femma för då måste lagret justeras när du skickar iväg en vara, men jag antar att du inte använder lagerredovisning, eller?
117
[quote="Karin i Västergötland"]Det här är inte riktigt mitt område, men jag skulle nog ha skickat varorna och skrivit en faktura på 0 kr och skrivit en liten förklaring i bokföringen om precis vad som hände, och nöjt mig med det. [br] [br]Om du kör med lagerredovisning är det en annan femma för då måste lagret justeras när du skickar iväg en vara, men jag antar att du inte använder lagerredovisning, eller?[/quote] [br] [br]Nej, jag redovisar inte lageret. :) Men om det inte blir någon överföring så att säga, hur bokför jag då?
488
Bara sätt in fakturan i pärmen då.
117
[quote="Karin i Västergötland"]Bara sätt in fakturan i pärmen då.[/quote] [br] [br]Ah, det var så enkelt. :) Tack!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.