Deklaration försäljning av noterade aktier

4
Hej,

Jag är konsult och driver ett AB. Överskottskapital placerades under året 2012 i noterade aktier. Under 2012 genomfördes ca 50 tal affärer vilket resulterade i en del vinster under 2012 som återinvesterades i noterade aktier. Idag, 2013 så ser detta aktieinnehav lite annorlunda ut. I princip har aktievärdet backat så att det vinster som uppstått under 2012 är lite med noll (0). Man skulle kunna säga att de vinster som uppstått 2012 har använts mot att fånga förluster som uppstått 2013 och nu är det lite mycket pengar på denna depå som när jag placerade kapitalet.

Frågorna är.

1. Skall jag redovisa detta som kapitalplaceringsaktier och vinster som uppstått 2012 skall redovisas som näringsverksamhet och beskattas med 26,3%?
2. Innebär detta att jag hamnat i den så kallade "aktiefållan"?
3. Hur skall detta deklarareras. K4 finns för privatpersoner men måste jag skicka in en blankett till skatteverket med samtliga affärer eller räcker det med att göra en form av lagervärdering per den 31 dec 2012 och bokföra vinsten och skatta för den. Sen får det blir en förlust nästa år som jag eventuellt kan nyttja helt eller delvis.

Vore tacksam för att hjälp kring ovan. Måste finnas personer som placerat lite pengar i noterade aktier under året!

Mvh

Solo

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.