Företagskonto

2
Tjena!

Nu har jag suttit och bläddrat lite bland alla frågorna som har kommit in till detta forumet, visare blir man ;)

Men, jag har en fråga.. Varje månad fakturerar jag olika kunder, och jag har inser ju att tiden mellan jag får in pengarna och de ska betalas vidare till moms och skatte-kontot så finns de bara.

Går det att tjäna penagar på detta, jag vill inte spekulera i affärer,eller aktier för om det skiter sig så måste jag ju betala in till skatteverket oavsett, men jag tänker på, tex sparkonto. Kanske inte en stor förtjänst men det genererar ju fortfarande pengar.

Får man göra så? och har ni några andra smarta tips på att få pengarna att arbeta åt er?

Ha det gott

Jane
1470
246
Ja, visst kan du ha flera företagskonton. Jag har flera kunder som ha sparkonton dit dom för över pengar för att ha till moms och skatter senare. Eller som en ren buffert. Eller säkerhet. Det är ju inte så smart att ha 200 000 kr på ett konto dit man har ett kort kopplat, t.ex, om kortet skulle bli stulet eller skimmat. Sen kan du ju handla med aktier om du vill, men det blir då ändå en privat handel om du har enskild firma. Handeln går ju på ditt personnummer. Har du däremot ett AB så kan du handla med värdepapper och eventuell vinst blir då en vinst för företaget.
2
Tack för svaret :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.