Räcker det med F-Skatt?

3
Hejsan,

Nu har jag och en kompis registrerat ett handelsbolag, trots alla avrådelser från att starta just ett handelsbolag. Hur som haver... Vi båda jobbar samtidigt som vi ska driva företaget och har därför två ställen att betala skatt ifrån(?). När jag läst på skatteverket verkar FA-skatt vara det lämpligaste, bara det att handelsbolag inte kan ha FA-skatt. Tanken är ju att våra arbetsgivare ska betala skatter och avgifter mm. där vi är anställda och vi ska betala motsvarande för vinsten i företaget.

Då lyder ju frågan som följande: Vilket typ av skattegrej bör vi välja med tanke på att vi har en anställning vid sidan om?

Sen kan jag ju passa på att fråga med, om vi enbart skulle sälja till privatpersoner i usa, hur fungerar det med moms och dylikt då? Bortser man från momsen? Och hur skulle det bokföras i så fall? Lämnar man momsposten tom?

Tack på förhand!
1470
246
Handelsbolaget ska ha en F-skattsedel. Det är bolaget som fakturerar kunderna, och alltså är det bolaget som ska ha F-skatt. Sen beskattas vinsten hos er, och ni ska då ha SA-skatt. ( särskild A-skatt )
3
Jo men så då spelar det ingen roll att vi har anställningar vid sidan om? Vi sköter vårt med företagets F- och SA-skatt. Och våra arbetsgivare, som inte har något med vårt företag att göra, sköter allt som har med vår anställning att göra?
1470
246
Ja, precis.. era arbetsgivare har inget med ert företag att göra, så dom gör som vanligt. Handelsbolaget har bara en F-skattsedel, men betalar inte in nån egen F-skatt ( om det inte äger en fastighet ( fastighetsskatt ) ), utan den eventuella skatt som betalas in är för eran räkning, eftersom vinst kommer att beskattas hos er. Och då får man ju planera lite hur man har tänkt fördela vinsten. Det måste ju inte göras 50/50.
3
Okej, tack för svaret! :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.