Ny faktura med annan mottagare och kreditera den gamla. Ok?

2
Har en kund som uppenbarligen har svårt att betala en utförd tjänst, och fick följande förslag från någon som vill lösa situationen för vår kund:
"ni mailar en faktura till oss och vi betalar den direkt när vi får den, när du ser pengarna på ert konto så krediterar ni den till xxx AB."

Är detta verkligen ok?
1470
246
Det finns många varianter att lösa sånt här, men just den här tycker jag var lite märklig. Inte så att den inte är ok, men det bolaget som betalar tycks ju bara skänka bort pengarna. Enklare tycker jag det är att du säljer fakturan till det bolag som vill betala. Dom betalar dig summan på fakturan, och får sen försöka driva in pengarna bästa dom vill, om dom vill. Den som är skyldig behöver inte godkänna detta, men han ska ju naturligtvis få reda på att han ska betala till ett annat bolag. Så funkar ju inkasso vid gamla ärenden.. Inkassobolaget köper fakturan och betalar för den för att sen försöka driva in pengarna. Och då är det ju aldrig nån som frågar om den skyldige tycker det är ok. Skillnaden är bara att ett inkassobolag kanske betalar ca 10-50% av fakturabeloppet. Dom vill ju tjäna en slant också.
1073
139
Nu är jag konspiratorisk, men man undrar ju varför någon så där utan vidare vill betala en annans faktura...
2
Tack för svar. Jo, skatteverket kunde heller inte se några egentliga problem. Anledningar kan vara många. Kanske en kompis som reglerar en privat skuld eller så. Kompis som ställer upp kanske.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.