Starta webshop som privatperson?

6
Hej!

Jag har letat och letat och hittar inte ett 100% igt svar på min fråga:

Får man starta en webshop som privatperson? Alltså som en hobbyverksamhet?

Jag har full koll på skillnaden mellan hobby och företag, regler, momsplikt osv men frågan är just om man får lov att ha en webshop där folk kan handla med tex visakort om jag bara har en hobbyverksamhet?


Svar, tips, länkar eller annat tas tacksamt emot!
21
Jag tror att du kan starta en webshop som privatperson men det finns funderingar att tänka på t ex moms. Hur kommer du att få tillbaka moms när du köper varor som en privat persons? Hur kommer du att få betalt från kunder? Många företag som Payson, Payex etc de vill registreringsbevis för att du ska få betalt via master card, visa o s v Om din inkomst är lägre än 40 000 kr per år och du inte har registrerat ett företag du kan välja att deklarera det som hobbyverksamhet.
Caroline Engström www.cperedovisning.com
6
Tack för ditt svar! Ja, det är ju just det med betalningar och momsen. Jag är nog illa tvungen att starta ett företag för det i alla fall.
367
46
[b]Varför inte testa innan du drar på dig kostnader?[/b] Lägg inte ner tiotusentals kronor på Hemsida, web-shop och e-handelslösningar Sälj dina varor på ebay och Tradera till att börja med. [b]Ett e-handelsystem med mer än en kvarts miljard registrerade internetköpvana kunder.[/b] [u]Det kostar dig inte ett korvöre att ha en egen hemsida på dessa e-handelssystem.[/u] Din annons för en vara kostar mindre än en varmkorv på Statoil. Du tjänar in pengar från dag 1 och har marknadens lägsta säljkostnad alla kategorier. Där krävs inga registreringsbevis. [b]Dina kunder får världens tryggaste betalsystem[/b] och du får pengarna på kontot innan du skickar varan och förstklassiga underlag för din administration och bokföring [color=#0000ff]....sky is the limit... [/color]
Redaktuellt
2
Jag sålde på Tradera i flera år innan jag byggde min senaste webshop hos textalk. Tyckte det funkade bra ända tills försäljningen började stiga. Jobbiga var att ständigt lägga in nya produktannonser om man ville köra auktioner istället för fast pris. Oftast fick man mer betalt på auktionerna än på fast pris. Nu betalar jag 3600:- per år för att driva www.diecutgraphics.se och behöver inte lägga in annonsen på nytt varje gång.
6
Okej, spännande! Du sålde som privatperson då?
6
Tack för ditt svar! Har inte tänkt på den vägen innan, så fick ett nytt synsätt :) Tack! Hur menar du att ha en egen hemsida på tradera? Har sålt lite grejer där som privatperson, men du menar att starta en "privatperson" för min hobbyverksamhet?
367
46
Med [b]egen sida[/b] på auktionsajterna ebay och Tradera Menar jag aboutme-sidan på ebay: [b][color=#0000ff]m[/color][color=#bb0000]e[/color][/b] och Personligt Meddelandesidan På Tradera. Där kan man presentera sig själv, sitt företag sina varor, köpvillkor, m.m. Där är också enda platsen där du under vissa omständigheter kan ha länkar till verksamhet utanför ebay & Tradera. Många säljare använder inte den gratis-möjligheten Häpnadsväckande! [b]Privat OK[/b] Du kan sälja på ebay och Tradera privat eller som ” hobbyverksamhet” Payson eller PayPal har inga synpunkter. -eller registrera dig som företag där om du har företag nu. Skatt mm på försäljningen/”vinsten” betalar alla. Caroline Engström pekar på när och hur skattskyldighet inträder. Vad jag menar är att du här kan testa din affärsidé. Utvecklingen som KaptenHaddok beskriver illustrerar på ett Utmärkt sätt min käpphäst om att starta och testa på ebay & tradera och bygga vidare därifrån. [b]Ebay & Tradera kan också erbjuda större kompletta e-handelslösningar. [/b]
Redaktuellt
1
Hej, Kolla WordPress. Där finns mängder med tillägg, teman och kopplingar till betallösningar. Plus att allt är gratis.
/Raymond www.ljungbyportalen.se
mickeskogstrom
Visst kan du det. Frågan är vad du ska sälja. Om du vill bli återförsäljare av produkter kommer leverantörer och generalagentger inte vara villiga att jobba med dig om du inte har ett bolag. /Micke

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.