Vilka inventarier etc skall säljas vid nedläggning av AB?

6
Vi planerar att lägga ner vårt aktiebolag och i samband med det så skall ju samtliga tillgångar säljas av.

Men företaget har ju även lite saker som inte är bokfört som tillgångar utan redan har kostnadsförts.

Jag antar att även en del av dessa måste säljas av? Men det måste väl finnas någon form av gräns? Jag tänker att: värdera en begagnad häftapparat och sälja kan väl inte vara rimligt; medan kanske en lagerhylla är det?

Eller skall rubbet ner till minsta suddgummi antingen säljas eller bokföras som eget uttag? Eller är det bara tillgångar som räknas?

Någon som har koll?
1469
246
Det där är nog en fråga som är upp till ens samvete. Ingen kan ju kontrollera hur du gör med småprylar som inte finns registrerat på nåt vis. Bilar är ju mer uppenbart, om man säger så. Dessutom har man ju en gång satsat pengar i bolaget, så de flesta plockar nog till sig av det som inte säljs. Finns prylarna bokförda som lager så kan det ju däremot behövas nån slags transaktion som kan bokföras, så man får bort lagret. Vad ämnar ni göra med själva bolaget?
6
Tack för svar. Inte helt klart, det står mellan att likvidera det helt och att lägga det i vila något år för att se om vi får ny inspiration att köra igång igen.
1469
246
Likvidera finns ju sällan nån anledning till. Det är ju då bättre att sälja det vidare. Jag och flera andra handlar med bolag. Ibland får man låta dom ligga några år så eventuella anmärkningar försvinner, sen finns det ju alltid efterfrågan på bolag. Låter ni det bara vila så glöm inte att lämna in årsredovisningarna i tid. Det är ju otroligt surt att betala tusentals kronor i förseningsavgifter. Se också till att ändra bolagsordningen och ta bort eventuell revisor.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.