Problem med stora intäkter i slutet av året?

5
Hej!

Kommer ha relativt stora intäkter i ett AB för ett uppdrag som betalas i förskott i slutet av året. Mycket av pengarna ska egentligen gå till underkonsulter men dessa kommer jag inte ha på plats förrän i början av året därpå.

Går det att undvika att bli vinstbeskattad för dessa intäkter som till största delen bara ska vidare ...?

Också: Spelar räkenskapsår stor roll här?
1470
246
Har underkonsulterna utfört arbetet i år då? Du kanske borde ha ett annat räkenskapsår?
5
Detta är mitt första räkenskapsår. Får in intäkterna av ett stort uppdraget under första räkenskapsåret men underkonsulterna jobbar under det 2:a. Är rädd att det blir obalans ...?
1470
246
Är det alltså en förskottsbetalning du får in i år? Jag får inte ihop det riktigt om du får betalt i år men konsulterna jobbar först nästa år.. Man måste ju se till periodiseringarna runt bokslutet, så att intäkterna hamnar på rätt år, dvs det år då tjänsten utförs. Hjälper inte det dribblandet, så är det ju då en periodiseringsfond som kan hjälpa upp det lite genom att du sätter av 25% och återför nästa år. Men det ska egentligen inte behövas.. Förklara gärna mer.
5
Yes, en förskottsbetalning som kommer i slutet på december. Det beloppet ska jag under nästa räkenskapsår använda för att anlita underkonsulter. Kan jag flytta intäkten till nästa år på något sätt? Eller finns det ngn annan metod?
1470
246
Ja, då är det inga problem. Ett förskott bokförs som en skuld, inte en intäkt. ( nåt skulle ju, mot förmodan, kunna inträffa som gör att jobbet inte blir av, och då får du ju betala tillbaks förskottet) Huvudregeln inom beskattning är att intäkter ska bokföras det år som arbetet utförs.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.