Balans/resultat-räkning, detsamma som rapport?

2
Precis som rubriken lyder.. Är balans respektive resultaträkning detsamma som en balans/resultatrapport?
Läser FEK och har bara sett ordet "rapport" i boken. Men googlar jag så dyker båda orden upp och i min inlämningsuppgift står det "räkning".
Frågan lyder "I företaget Durims ost (enskild firma) har ägaren Durim vid årets slut summerat alla konton. Du ska nu hjälpa honom att upprätta en resultaträkning och en balansräkning."
Har årets slut har någon betydelse? Det är väl inget bokslut de är ute efter?

Kan någon vänlig själv hjälpa mig reda ut det där?
1472
246
Rapporter kallas dom under året och byter sen namn när bokslutet är klart och dom är fastlagda. Låser man ett år i bokföringsprogrammet, så byter rapporterna automatiskt namn till -räkningar. ( då går det ju inte att ändra längre ) I årsredovisningen skriver man alltid balans- och resultaträkningar eftersom den ju skrivs när bokslutet är klart. Så jo, det är nog ett bokslut dom är ute efter :)
2
Åh tusen tack för svar! Är helt nytt det här för mig.. Detta ska alltså vara en enskild firma, räcker det med ett förenklat bokslut där man räknar hoppar över Ingående saldo och Dagbok och istället använder sig av saldobalans? Jag har ju liksom ingen huvudbok att utgå ifrån utan bara summering av kontona. Boken är ganska tunn, så jag antar att folk här inne kan förklara bättre ;)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.