Skatt för 2013

3
Hej! Undrar en sak. När jag gjorde klart bokslutet för 2012 och lämnat det med deklarationen i maj 2013, räknade jag ut skatten och betalade in till skattekontot. Det verkar som om pengarna skulle vara på skattekontot först nu i början på 2014.
Innebär det att skatten för 2013 skall vara på skattekontot i början av 2015? Preliminärskatten skall föstås betalas löpande men är det då momspengarna och resten som skall finnas på skattekontot i början av 2015?

Tack /Nisse
1324
2
Preliminärskatten betalat du ju på antagna resultat. Visar det sig sedan när man deklarerar att man gått mycket bättre så blir det ju efterskatt som skall betalas senast 3 månader efter deklarationen godkänts. Och det normala för enskild firma har ju varit att den godkänns i december och då blir det att betala senast mars 2015. Men. Några saker att tänka på. Från detta år så kommer dekarationer för företag att hanteras fortare så dom kan vara klara tidigare. Särskilt då om man deklarerat elektroniskt. Skatteverket tar ut en avgift (som ränta men ej avdragsgill) på dessa pengar. Och är summan på efterskatten över 20000:- så blir avgiften relativt hög. hf

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.