EF - Egna uttag

2
Är på G och ska starta upp en EF.

Men har suttit och läst upp och ner i papper och på nätet

Hur gör jag med egna uttag?

Vad måste jag tänka på när jag ska göra egna uttag

och vilka konton ska jag använda?
134
Ett Eget Uttag gör du hur du vill. Föra över via internetbank tex (gör jag). Efter överföringen skriver jag ut "kvitto" på överföringen via internetbanken och använder som verifikation. När jag sedan skall bokföra det så blir det 2013 (egna uttag) / 19XX (ditt företagskonto)
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
134
Ang egna uttag har jag en fråga jag kanske kan få låna denna tråden till. I alla fall: [br] [br]Om jag har lite krassligt med pengar på mitt privata konto och jag hittar något som jag bara MÅSTE köpa :wink: . Kan jag då köpa det på mitt företagskort (ev. ta ut kontanter i automat). Bokföra det som eget uttag för att senare sätta in samma summa och bokföra som egen insättning? Jag "lånar" alltså pengar av mig själv/mitt företag. [b]Vad innebär en sådan transaktion fram och tillbaka för min EF rent skatte och bokföring / boksluts -mässigt?[/b] (Ingenting, om jag förstått saken rätt? Mer än att beloppen på EU/EI ändrats lite, som spelar mindre roll egentligen). [br] [br]Ta ut mer pengar åt dig själv i "lön" säger du då. Nej, säger jag. Vill helldre ha mycket pengar i företaget än i fickan :)
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
206
Ja, du bokför det som eget uttag, och ja visst du kan sätta tillbaka pengarna, och nej det spelar i det fallet ingen roll skatte/bokslutsmässigt. [br] [br]Lön tar du inte ut alls i enskild firma så det är helt ok att inte ta ut mer än vad du absolut behöver privat och ta ett extra uttag när det är något du bara måste ha. [br] [br]Däremot kan det tyckas vara onödigt att sätta in pengarna igen, jag antar att du ändå tar ut pengar från företaget runt den 25 i månaden som skall räcka fram till nästa 25? ett extra uttag mitt i månaden som innebär ett större uttag den 25 för att kunna sätta tillbaka pengarna du tagit ut extra? [br] [br]Det spelar inte någon roll om du tagit ut lite eller mycket pengar under året rent beskattningsmässigt, du betalar egenavgifter och skatt på den totala vinsten oavsett hur mycket du faktiskt tagit ut eller sparat i företaget.
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se
134
Då var det som jag tänkte då. Tack bokf kontrollera (igen). [br] [br] [br][i][size=9px]PS. Jag återkommer till dig som jag sagt via telefon, men det kommer inte att bli ännu. DS.[/size][/i]
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.