Byta verksamhet aktiebolag

338
25
Hur noga är det att meddela skatteverket eller bolagsverket (vilka man nu kontaktar?) om man ska testa en ny verksamhet? Har en släkting som fått erbjudande om att jobba några timmar med läxhjälp och RUT men personen har inget bolag så jag skulle kunna lösa det genom att anställa henne.

Men behöver jag meddela om detta tillägg av verksamhet eller är det bara att köra och strunta i det så länge och sedan ändra om det tar fart på allvar?
1470
246
Det slarvas rätt friskt med det där. I synnerhet såna som köper ett pågående bolag och sen byter verksamhet har lätt för att glömma ända bolagsordningen. Det är väl om man t.ex får en momsrevision och har en massa kvitton på grejer som inte alls hör hemma i verksamhetsbeskrivningen, som dom kan fråga. Men kan du visa att det finns både inkomster och utgifter som hör ihop någorlunda, så är det inga problem. Så kör på du, och se om det blir mer sen, då bör du ju ändra.
2360
37
För det första så kan man mycket väl ha en sidoverksamhet, för det andra så sägs det inte vara direkt avgörande enl. den förra regeringen med exakthet. Själv startade med både livrem och hängslen som täcker upp det mesta och lite till vilket jag haft nytta av i ett antal ärenden i olika instanser. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.