komma igång med bokföringen

4
Jag har nyligen startat en enskild firma. Jag syr och tillverkar produkter främst till barn och barnvagnar. Jag har några frågor angående hur jag ska bokföra saker. Och hoppas att någon här inne har möjligheten att svara på dom.

Jag fick låna 20 000 av min mamma, och har själv gått in med 15000. Hur bokför jag detta?

Jag köper in främst tyger som jag sedan tillverkar mina produkter av. Hur bokför jag detta? Måste jag ha det som ett varulager? Inköpen har varit mellan 500kr-8500kr då inkl tull och avg.

Jag tillverkar även tavlor till barnrum. Räknas pappret som jag skriver ut på som kontorsmaterial?

Vore väldigt tacksam för hjälp med dessa frågor 🙂
7
Du kan hitta Vismas bokföringsguide nedanför. Jag har läst den själv och tycker den är bra! http://download.vismaspcs.se/pdf/bokf%C3%B6ring-f%C3%B6r-nyb%C3%B6rjare.pdf Alternativt kan du försöka ta hjälp av en bokföringsbyrå eller redovisningsbyrå. För att få offerter från 3 bokföringsbyråer. [url=http://bokföringfinder.se]Kolla gärna här![/url]
4
Tack så jättemycket för ditt svar :) Länken till vimsa hjälpte tyvärr inte så mycket. :/ Den andra länken hoppas jag på ett snabbt och bra svar ifrån :)
34
3
[quote="Emil Petersson" post=50999]Du kan hitta Vismas bokföringsguide nedanför. Jag har läst den själv och tycker den är bra! http://download.vismaspcs.se/pdf/bokf%C3%B6ring-f%C3%B6r-nyb%C3%B6rjare.pdf Alternativt kan du försöka ta hjälp av en bokföringsbyrå eller redovisningsbyrå. För att få offerter från 3 bokföringsbyråer. [url=http://bokföringfinder.se]Kolla gärna här![/url][/quote] Hej Emil Petersson, är det du som ligger bakom offerttjänsten? (Ursäkta off topic!)
Vänligen, Tommy Axbom Redovisningskonsult www.soldi.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.