Hjälp med momsnolltällning

7
Jag behöver hjälp med att fatta hur jag ska nollställa momsen vid 2014 års slut. Min bokföringshjälp sen 4 år har inte möjlighet att assistera mera och måste nu få hjälp då det är några saker jag inte fattar.

Hur kan jag ha en ingående balans på momsredovisningskontot från 2013? Ska inte det vara noll? Hur ska jag göra 2014 års nollställning?

Kan skicka info om någon vill hjälpa till.
1470
246
Oavsett vilken period du har för moms, så kommer du ju alltid att göra en momsrapport per 31/12, och saldot från den rapporten hamnar ju på momsredovisningskontot. Så det måste finnas ett saldo där. Antingen en fordran eller en skuld. Beroende på om du ska få moms tillbaka, eller betala in. Du nollar kontot när du deklarerar och betalar in momsen, eller får ut den. Så det ingående saldot du hade skulle ha nollats i början av 2014, när du deklarerade momsen.
7
Ja, så långt är jag med, men det verkar som det tidigare gjorts nån årlig "summering"/nollställning av Momsredovisningskontot, som inte är sista kvartalets momsbelopp.. Det värsta är att min assistent verkar ha gjort på olika sätt olika år, så jag kan inte lista ut hur jag ska göra nu..
3
Hej Ralf, Ny här på forumet och tänkte försöka svara på din fråga :) Hoppas svaret inte kommer alltförsent. Det kan finnas olika scenarior som är applicerbara på det du förklarar. Jag tror dock att det kan vara så att din redovisningshjälp kan ha nollat momsen under olika perioder varför momsen på ditt 2650-konto inte stämmer för Q4.Det skulle innebära att du skulle behöva gå tillbaka och stämma av dina momsdeklarationer under året med omsättning av tjänst/ handel för att sedan stämma av sista kvartalets moms. Hälsningar Sema

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.