Deklarera försäljning av privata inventarier till AB?

1
Hej!

Jag har sålt privata inventarier till mitt AB till marknadsvärde, och jag undrar nu om/hur jag ska ta upp detta i min privata deklaration?

Tack!
1472
246
Om du har sålt dom som privatperson så är det inget du behöver ta upp. Det blir ju som att sälja en grej på Blocket.. Har man inte gjort avdrag på nåt sätt för ett inköp, så behöver man inte skatta för försäljningen.
34
3
Eventuell vinst över 50 000 ska tas upp till beskattning om jag inte minns fel. Det brukar dock vara sällan vinst uppstår när man säljer privata saker. Det kanske är en populär designmöbel som har ökat markant i värde? :) Vänligen, Tommy
Vänligen, Tommy Axbom Redovisningskonsult www.soldi.se
1472
246
Ja, skatteverket har ju en sån där underbar formulering när det gäller vad som kommer in under den här 50 000-kronors gränsen :) [b][i]Grundtanken med kapitalvinstberäkning är att vinstberäkningen bör inriktas på vinster som enligt allmän rättsuppfattning är naturliga att beskatta.[/i][/b] Skulle man gå efter 'den allmänna rättsuppfattningen om vad som är naturligt att beskatta', så lär inte många kronor redovisas.. :)
34
3
I inkomstskattelagen kap. 52 kan man läsa att när det gäller tillgångar som innehafts för personligt bruk behöver kapitalvinster inte tas upp till beskattning om kapitalvinsterna sammanlagt under beskattningsåret inte överstiger 50 000 kr. Vänligen, Tommy
Vänligen, Tommy Axbom Redovisningskonsult www.soldi.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.