Dra av för filial utomlands?

54
5
Om man hyr en lokal utomlands för etablering av en filial, får man uppenbarligen dra av alla kostnader där men även arbetsresor dit?
338
25
Utan att vara så insatt i redovisning kan jag nästan säkert säga ja. Alla kostnader som företaget har ska man kunna dra av. Skatteverket kan alltid ha åsikter men då ska man först få en granskning.
2360
37
Perlun du har helt rätt men de kan kalla det nöjesresa och sedan har du jag 10 år av överklagande under tiden hittar SKV på olika varianter. i vårt fall gjorde vi arbetsresor i början på 2000-talet och besökte ett 50-tal företag i Riga. Min hustru som då var auktoriserad lettisk tolk tolkade på lettiska och ibland på ryska. Engelska kunde man nästan inte alls. Det kallades att hon satt hemma hos sin mamma som förövrigt arbetade hela dagarna och fick 0:- i avdrag jag fick efter flertal överklagande 30% som fortfarande överklagas. Man kan inte flyga 30% i alla fall inte jag men SKV kan det tydligen. Till dags dato har myndigheterna förlorat över 100 miljoner samt en massa arbetstillfällen. Själv är jag pensionär och klarar mig på pensionen och min hustru får tacka nej till uppdrag som hela tiden strömmar in.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.