Vidarefakturering

6
Hej!

Har nyligen startat ett avtal med en kund och vi har kommit överens om en fast månadsersättning för mina konsulttimmar ett tag framöver i år.

Nu i början så var jag tvungen att betala en startavgift för en tjänst ät min kund för att just kunna jobba med den tjänsten och fortsätta debitera för mina timmar.

Jag skulle vilja skicka denna kostnad till min kund som en vidarefakturering men jag vet inte om det ska kallas utlägg eller vidarefakturering, det verkar ju som att på det ena ska jag inte lägga på moms men i det andra ska jag det.

Det är ju varken hotellkostnad eller milersättning utan en separat enskild kostnad som jag skulle vilja göra mig av med separat och inte baka in i en av dessa fasta belopp som jag senare kommer fakturera för min tid.

Jag har fått startavgiftfakturan med moms specificerad och jag skickar med den som referens till kunden.

Ska jag skicka en faktura från mitt företag med exakt samma belopp som det jag betalt eller på annat vis?

Tacksam för svar! 🙂
1069
139
Ifall du och din kund är överens om att kunden ska betala denna kostnad bör du skicka en faktura till kunden där beloppet exkl moms är detsamma som kostnaden exkl moms. Sedan lägger du på din ordinarie momsprocent på fakturan.
6
Stort tack! Så om vi säger, även om det blir absurt, att jag har en anställning bredvid mitt företag, och i mitt företag bara vidarefakturerar alla mina kostnader med exakt samma summa som jag betalar till en underleverantör och inte lägger på någon vinst, blir årets resultat då 0 och att jag inte betalar någon skatt och arb avgifter i min enskilda firma de året? Då kostar inte firman mig något förutom tiden jag lägger ned right?
1069
139
Ja, så blir det. Ingen vinst i firman medför att den inte genererar någon skatt eller egenavgifter för dig som "ägare". Ifall den kostnadsmoms firman betalar skulle skilja sig från den intäktsmoms som faktureras så innebär det att mellanskillnaden ska betalas/återfås.
6
Tack :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.