Hur och när bokför jag valuta vinster och förluster?

5
Valutan på mitt paypal är USD och vi säger att USD är värd 7 SEK. Jag får en betalning till paypal på 100 USD inkl moms. Jag bokför såhär:

3010 K: 560 SEK
2611 K: 140 SEK
1960 D: 700 SEK

3 månader senare stärks USD och är värd 9 SEK vilket betyder att mitt saldo på paypal nu är värt 900 SEK (100 * 9). Jag har alltså mer pengar på paypal än vad som står i bokföringen eftersom
att USD stärkts. Hur bokför jag detta? USD går ju upp och ner i värde konstant så måste jag bokföra valuta vinster/förluster varje dag?
1073
139
Valutavinster och valutaförluster bokförs vanligtvis när bokföring utförs med faktureringsmetoden: 1. En kundfaktura skapas i USD och bokförs enligt gällande växelkurs i SEK. 2. När fakturan inbetalas skiljer sig beloppet från det ovan bokförda p g a växelkursförändring USD/SEK. Skillnaden bokförs då som valutakursvinst eller valutakursförlust. När det gäller att bokföra korrigering av aktuellt värde på konto i annan valuta, så är det knappast rimligt att behöva göra det varje dag. En gång per månad kanske...
1009
206
Hej, När det gäller beloppet på konto så måste du bokföra valutavinst/-förlust vid bokslutet. Men du får bokföra det oftare om du vill.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.